Liene Ruska

Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijas ieguvēja 2020./21. akad. gadā

Stipendijas pirmsākumi meklējami 1942. gadā, kad mecenāte Minna Matilde Vilhelmīne Petkevičs (1860-1943) Latvijas Universitātei (LU) testamentāri novēlēja daļu sava nama K. Barona ielā, lai no peļņas tiktu veidots stipendiju fonds latviešu izcelsmes LU pamatstudiju 1. kursa studentiem, mācībās un ārpusskolas aktivitātēs centīgiem un talantīgiem vidusskolu beidzējiem, kuri ir nākuši no daudzbērnu ģimenes vai tiem ir nepietiekams materiālais nodrošinājums studijām. M.M.V. Petkevičs paliks atmiņā kā sieviete, kura arī šodien mums atgādina par izglītības un rakstura stingrības būtisko lomu ikdienas dzīvē.


Liene Ruska studē LU Humanitāro zinātņu fakultātes bakalaura studiju programmas "Krievu filoloģija" 1. kursā. Liene ir ļoti draudzīga, mērķtiecīga un zinātkāra. Ikdienā laiku pavada gan mācoties, gan veltot laiku arī sportiskām aktivitātēm - volejbolam. Viņa daudz lasa un mēģina pilnveidot sevi visās jomās. 

Iepazīsti Lieni!

  • Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Manuprāt, mans lielākais talants ir spēt motivēt sevi turpināt iesākto un nepadoties, ja kaut kas nesanāk. 

  • Kādas ir tavas pētnieciskās intereses?

Esmu tikko uzsākusi studijas, tāpēc grūti teikt, ko es varētu pētīt. 

  • Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Man stipendijas iegūšana nozīmē ļoti daudz, ņemot vērā to, ka esmu no daudzbērnu ģimenes. Noteikti atvieglos manu finansiālo stāvokli un ļaus gan man, gan vecākiem mazāk domāt par finansiālo dzīves aspektu.

  • Kāpēc tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Es ieteiktu citiem pieteikties šai stipendijai, jo, manuprāt, tas ir lielisks sākums sevis nodrošināšanā, un ļaus vairāk laika veltīt pašām studijām, nedomājot par finansēm. 

  • Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Dž. K. Roulingas “Harijs Poters” un Antuāna de Sent-Ekziperī “Mazais princis”. 

  • Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

La La Land. 

  • Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Dari to, ko darīt vajag, bet to, ko nevajag darīt, nedari!