Marina Solovjova

R. Zariņa piemiņas stipendijas ieguvēja 2020./2021. akad/ gadā.

Iepazīsti Marinu!

1.Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?
Par nozīmīgākajiem uzskatu savus ar vēstures zinātni saistītos sasniegumus. 12. klasē ieguvu 1. vietu Vēstures valsts olimpiādē (šo uzvaru uztvēru kā zīmi, kas izkliedēja visas šaubas par to, vai vēstures studijas būs pareiza izvēle). 2019. gada veiksmīgi aizstāvēju bakalaura darbu. Runājot par sekmēm - parasti esmu pirmajā trijniekā savā kursā. 
Vēl viena svarīga manas dzīves sastāvdaļa ir intelektuālās spēles. Kopš skolas laikiem dažādu komandu sastāvā veiksmīgi piedalos spēlēs, kas gan pārbauda erudīciju, gan trenē loģiku. 
Par lielāko talantu varu nosaukt izturību un neatlaidību mērķu sasniegšanā.
2.Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?
Mani visvairāk interesē Seno laiku un Viduslaiku vēsture – it īpaši kultūras un reliģijas aspekti. Ar kultūru es domāju, protams, ne tikai mākslu, bet arī normas un tikumus, sabiedrības struktūru, simboliku, rituālus, komunikāciju... 
Pašlaik mani visvairāk interesē viduslaiku Livonijas vēsture – rakstu darbu par naudas funkcijām viduslaiku Rīgā, tās lomu sabiedrības dzīvē, kā arī tās simboliski reprezentatīvo un komunikatīvo funkcijām.
3.Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?
Apzināt visus savus talantus (pat tos, kas mēģina paslēpties vai izlikties par kaut ko citu) un realizēt tos tā, lai sagādātu prieku ne tikai sev, bet arī tuviniekiem un sabiedrībai kopumā.
4.Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?
Mecenāta stipendija – tas ir ne tikai naudas summa. Tas ir iespēja pārliecināties, ka tavas pūles un sasniegumi tiek atzītas. Tā ir lieliska motivācija, kas iedrošina iet uz priekšu – pretī jauniem sasniegumiem studijās, zinātnē, karjerā. Tā ir sajūta, ka tu pieder lielajai stipendiātus saimei.
5.Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?
Gribu ieteikt grāmatu, kura savulaik – vēl pamatskolas laikos – pārliecināja mani, cik interesanta un aizraujoša var būt vēsture. Tas ir klasiskais H. Senkeviča romāns “Quo vadis?”, kas stāsta par Nerona laika Romu.
Ka “papildus literatūru” ieteikšu U. Eko romānu “Rozes vārds” – brīnišķīgo postmodernā un viduslaicīgā sakausējumu.
6.Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?
Mans mīļākais režisors ir K. Tarantino. Ikvienam iesāku noskatīties visas viņas filmas. Tas ir intelektuālais baudījums, turklāt arī viņa savdabīgā estētika nevienu neatstās vienaldzīgo.
7.Kāds ir Tavs dzīves sauklis?
Ja dienas laika neko jauno neesi uzzinājis – tā ir velti iztērēta diena.