Dāvids Vīksne

Dāvids Vīksne ir LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes bakalauru studiju students, kurš 2021./2022. akad. gadā saņem Andreja Jurgena piemiņas stipendiju. 

Iepazīsti Dāvidu!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?  

Mani sauc Dāvids Vīksne. Esmu 1. kursa students Latvijas Universitātē, kā arī LU basketbola komandas spēlētājs. Talanti, kuri jau atklājušies jau no pašas bērnības ir dažādi un savā ziņā arī interesanti, toties visvairāk un nu jau gandrīz 16 gadus piekopju basketbola prasmes.  

Visnozīmīgākais sasniegums tika iegūts 2018. gada augustā, kad ar Latvijas u-18 izlasi tika izcīnītas sudraba medaļas Eiropas čempionātā basketbolā. Arī pirms un pēc šī sasnieguma tika izcīnītas augstākās vietas, kas man palīdzēja attīstīties kā basketbola spēlētājam. 

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Esmu priecīgs, ka tiku novērtēts un saņēmu stipendiju. Stipendijas iegūšana man nozīmē lielāku atbildību gan pret mācībām, gan basketbolu, gan pret Universitāti un tās vārdu. Tā pat tā ir arī iespēja piedalīties LU organizētos pasākumos, kas veicinātu personīgo izaugsmi.  

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Esmu vienmēr vēlējies izaugt par cilvēku, personību uz kuru skatītos kā uz piemēru. Es pieturos pie principa, ka lietas pasaku caur darbiem nevis caur runāšanu. Tāpēc gribu izdarīt pēc iespējas vairāk lietu, pēc kurām cilvēki tiks iedrošināti, iedvesmoti. 

Kādu grāmatu tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Es ieteiktu citiem izlasīt David Goggins grāmatu “Can’t Hurt Me.” Palīdzēs saprast kā no sevis izspiest maksimālo, lai sasniegtu pēc iespējas augstākus rezultātus. 

Kādu kinofilmu tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?  

Ieteiktu noskatīties “Pursuit of Happyness” ar Will Smith galvenajā lomā. Stāsts ir par neatlaidību pat ja uz spēles tiek liktas tādas lietas kā ģimene, bizness, dzīvesvieta un pat ēdiens. 

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Kamēr domāsi ar galvu, tikmēr viss būs kārtībā. Skarbi, bet patiesi.