Danija Maļceva

Danija Maļceva ir LU Medicīnas fakultātes studente, kura 2021./2022. akad. gadā saņem Biosan pētniecības stipendiju epidemioloģijā.

Iepazīsti Daniju!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?  

Mana stiprā puse ir pacietība, empātija un pedantiskums. Katrā darbā vietā biju viena no labākajiem darbiniekiem un saņēmu labākās atsauksmes par darbu kolektīvā, esmu multitasking queen J, kaut gan labāk strādāju vienatnē un klusumā. Lepojos par to, ka jau universitātes laikos uzsāku darbu savā profesionālajā jomā – Slimību profilakses un kontroles centrā, kur turpinu attīstīties un augt. 

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?  

Tā ir lieliska iespēja pierādīt sev, ka vari sasniegt savus mērķus, un ka apkārtējie cilvēki tevi atbalstīs un motivēs. 

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?  

Uzskatu, ka šī pasaule ir tik ļoti interesanta un daudzveidīga, ka ir jāpaņem viss tas labums, jāpamēģina visas iespējas, jo no katras dzīves situācijas var iegūt mācību un ielikt savā pieredzē. Mana misija ir pieradīt, ka savas veselības apzināšana zināšanu un sajūtas līmeņos var krietni uzlabot dzīves kvalitāti un paildzināt dzīves ilgumu katram indivīdam. 

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?  

Nevaru ieteikt vienu grāmatu, jo ikviena grāmata nes savu vērtību. Lasīšana ir mans mīļākais veids kā salikt informāciju pa plauktiņiem sev galvā. Aicinu vienmēr atrast laiku lasīt gan zinātnisko literatūru, gan daiļliteratūru. 

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?  

“Bēgšana no Šoušenkas”. Lieliska filma par to, ka dažreiz ir jāiegulda ļoti daudz laika un pacietības, lai sasniegt savu mērķi, bet tas būs tā vērts. 

Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai? 

Tā ir iespēja ne tikai saņemt finansiālo atbalstu, bet arī pārskatīt savus sasniegumus līdz šim, uzstādīt jaunus mērķus un neapstājoties doties uz priekšu.  

Kāds ir tavs dzīves sauklis?  

Var dzīvot vienkārši, bet domāt cildeni.