Anna Luīze Ruskule ir LU Sociālo zinātņu fakultātes studente, kura 2021./2022. akad. gadā saņem DELFI stipendiju.

Iepazīsti Annu!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Es esmu Anna Luīze Ruskule, LU Sociālo zinātņu fakultātes 2. kursa komunikācijas zinātnes  studente. Studēju žurnālistikas apakšprogrammu, par kuras izvēli nešaubījos arī pirms studiju uzsākšanas Latvijas Universitātē. Esmu jauniete no Latgales, Daugavpils, kurai rūp gan informācijas pieejamība visiem sabiedrības pārstāvjiem, gan tās vēlme patērēt uzticamu informāciju, tāpēc arī izvēlējos studēt žurnālistiku. Sniegt sabiedrisko labumu un spēt informēt, izglītot ir viens no svarīgākajiem mērķiem mediju jomā. Sasniegumi ir katru dienu - mazāki vai lielāki, taču ikviens no tiem veido spēcīgāku personību tālākiem izaicinājumiem. Lielākais sasniegums ir apziņa, ka neviens tavā vietā neizdarīs, nepateiks un neuzrakstīs rakstu, kas spētu mainīt sabiedrisko domu. Tas motivē paralēli studijām praktiski darboties žurnālistikā - gan Latgalē, gan universitātes studentu medijā. 

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendija ir pierādījums, ka esmu pareizajā vietā un laikā. Žurnālistika ir mans lauciņš. Tas noteikti ir atbalsts, kas ļaus par prioritāti izvirzīt attīstību žurnālistikā - pētot, analizējot, lasot un klausoties. 

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Veicināt jauniešu pilsonisko iesaisti gan tiešsaistē, gan klātienē, kā arī veidot saturu, kas uzrunā tieši jaunāko auditoriju iesaistīties dažādu sabiedriski svarīgu jautājumu aktualizēšanā un risināšanā. 

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Alberts Kamī “Mēris” - iespēja vilkt paralēles ar "Covid-19" pandēmiju. Atrast šī brīža problēmas un ieraudzīt arī katram mākonim to zelta maliņu, kura arī pandēmijas laikā ir acīmredzama. Par sabiedrības saliedētību, jo arī vientuļi cilvēki šajā laikā kļūst par līdzdalībniekiem un/vai slimības upuriem. 

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Jāņa Streiča kinofilma “Cilvēka bērns”.

Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Vērtīga pieredze un spēcīgas personības. Ja tu neizmēģināsi, tad to noteikti izdarīs kāds cits.

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Esi tur, kur esi laimīgs.