Matīss Kristiāns Dambergs

Matīss Kristiāns Dambergs ir Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) students, kurš 2021./2022. akad. gadā saņem Galenieku ģimenes stipendiju.

Iepazīsti Matīsu!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?  

Manuprāt, mans lielākais talants ir daudzpusība. Neskatoties uz dažādiem augsta līmeņa sasniegumiem eksakto zinātņu jomā, man ir arī daudzas citas aizraušanās, piemēram, klavierspēle, basketbols, dejošana. 

Protams, ka varētu šobrīd uzskaitīt dažādus konkursus, olimpiādes, projektus, taču, manuprāt, nozīmīgākais ir darīt to, kas tevi aizrauj, attīstīta un pilnveido personību. Apzinos, ka liela loma ir arī līdzcilvēkiem, tāpēc būšana starp pareizajiem cilvēkiem arī ir kā sasniegums. 

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?  

Stipendija noteikti ir kā papildus motivācija un stimuls turpināt darīt iesākto. Neapšaubāmi arī finansiālā ietekme ir svarīga, tas palīdz vairāk īstenot gan akadēmiskos mērķus, gan ikdienas vēlmes un nepieciešamības. 

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?  

Mans moto ir izbaudīt dzīves dotās iespējas ikdienu. Katram tas izpaužas dažādos veidos. Man biežāk veiksmīgas dienas sajūtu rada tas, ja dienas beigās ar kaut ko esmu kļuvis labāks kā no rīta. Tātad nebeidzama personīgā attīstība, kas rezultātā varētu novest pie kāda dižāka sasnieguma ar ko palīdzēt plašākai sabiedrībai. 

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?  

Uldis Pīlēns “(mans) uzņēmēja kods”. 

Grāmata, kas atklāj veiksmīga uzņēmēja darbību no viena skata punkta. 

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?  

Ieteiktu noskatīties Latvijas kino klasikas, jo tās satur daļu no mūsu identitātes. Kā arī nekur nepazudīs un būs populāras vēl ilgu laiku. 

Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai? 

Es ieteiktu nebaidīties, izaicināt sevi. Pat, ja stipendija netiek iegūta, tad vismaz kāda vērtīga atziņa no procesa, kā arī motivācija censties vēl vairāk. Nav ko zaudēt, var tikai iegūt. 

Kāds ir tavs dzīves sauklis?  

Neattaisnojies!