Arta Vēja ir Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Radošo industriju 1. kursa bakaluru studiju studente, kura 2021./2022. akad. gadā ir ieguvusi Jelgavas novada pašvaldības stipendiju.

Iepazīsti Artu!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?  

Esmu cilvēks, kam patīk darboties dažādās jomās. Mani aizrauj latviešu tradicionālā kultūra-dziesmas, dejas un muzicēšana. Ar prieku iepazīstinu citus ar latviešu kultūru un ceļojot izzinu citu tautu tradīcijas, kas ļauj uz pasauli paskatīties ar jaunu skatījumu. 

Jau kopš bērnības esmu interesējusies par mākslu un jaunu lietu radīšanu. Spēju uzšūt kleitu dažu stundu laikā, ja izdomāju, ka vēlos ko jaunu šovakar uzvilkt. Esmu sabiedriski aktīva un komunikabla, bet brīžos kad nepieciešams enerģētiski uzlādēties dodos pārgājienos.  

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?  

Stipendijas iegūšana manuprāt ir lielisks finansiālais atbalsts, lai es spētu apvienot studijas ar papildus sevis attīstību. Tā motivē mani mācīties un izzināt vēl vairāk. 

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?  

Būt pozitīvai un izmantot visas dzīves sniegtās iespējas. Augt un attīstīties. 

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?  

Man ļoti patīk grāmatas, kas lasītājam liek aizdomāties par savu dzīvi un tās attīstību. 1988. gadā brazīliešu rakstnieks Pauls Koeljs sarakstīja romānu "Alķīmiķis”, kas ir alegoriju piepildīts stāsts par gana ceļojumu, kas sākās sapņu dēļ. Grāmata māca, ka katram cilvēkam ir jānoiet pārbaudījumu pilns ceļš, lai spētu atrast savu laimīgo zemi un savu patieso būtību. 

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?  

Pēdējos gados ir iznākušas daudzas lieliskas latviešu kinofilmas un tās katram vajadzētu noskatīties, ja tas vēl nav izdarīts. Tādi piemēri kā “Pilsēta pie upes”, “Jelgava 94”, “Dvēseļu putenis” un daudzas citas filmas sniedz ieskatu kāda vēsturiskā Latvijas posmā. Filmas ļauj iepazīt gan Latvijas cilvēkus, gan dabu un vidi. 

Kāds ir tavs dzīves sauklis?  

“Neej uz priekšu atpakaļgaitā”- šis ir citāts, kas kādu dienu parādījās Rīgas ielās. Ik pārdienu dodoties uz mēģinājumiem gāju tam garām un pārlasīju. Šāds atgādinājums man liek padomāt par to ko vēlos dzīvē sasniegts un vai virzos pareizo mērķu vadīta.