Elīza Antoneviča ir Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas studente, kas 2021./2022. akad. gadā ir saņēmusi Jelgavas novada pašvaldības stipendiju.

Iepazīsti Elīzu! 

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Esmu Elīza Antoneviča un pašlaik studēju medicību Rīgas Stradiņa universitātē. Uzskatu sevi par optimistisku, mērķtiecīgu un draudzīgu personu. Mani lielākie sasniegumi ir vidusskolas apmaiņas programma ASV "FLEX" (Future Leaders Exchange), kur vajadzēja izturēt lielu konkursu, PET Baltija Izglītības balva dabaszinātnēs, Jelgavas izglītības kvalitātes balva. Mani talanti ir gleznošana, zīmēšana, pasākumu vadīšana. Man patīk sevi izglītot, attīstīt un priecāties par dzīvi.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana nozīme, ka es varu pilnvētīgi pievērties mācībām, pēc iespējas labāk iedziļināties, izprast mācību vielu, neuztraucoties tik ļoti par savām finansēm.  

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Darīt to, kas man rada prieku un piepildījumu. Uzskatu, ka manas dzīves misija ir kļūt par vienu no labākajiem speciālistiem savā izvēlētajā jomā un sniegt labāko iespējamo veselības aprūpi, kā arī būt kā atbalsta persona saviem pacientiem. 

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Koelju Paulu “Alķīmiķis” grāmata ar dziļu domu, pamacībām, dzīves vērtībām. Ja ir interese medicīnā – Adam Kay “This is going to hurt” jauna ārsta Lielbritānijā dienasgrāmata par darbu, piedzīvojumiem, pieredzēm slimnīcā. 

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Iesaku noskatīties “Little Women” filma par ģimeni, māsu attiecībām, izaicinājumiem, sapņiem, kas liek padomāt un smaidīt. 

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Nenobīties, darīt un zināt, ka viss nokārtosies!