Dārta Laursone ir LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studente, kura 2021./2022. akad. gadā saņem Kristaba Morberga stipendiju.

Iepazīsti Dārtu!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?
Esmu mērķtiecīga, zinātkāra un ar labu humora izjūtu. Kā savu lielāko talantu es varētu minēt to, ka nekad nepadodos, vienmēr visu izdaru līdz galam, un pēc iespējas precīzāk, jo ļoti nepatīk pavirši darbi - tad ja daru, tad izdaru kārtīgi. Pie saviem nozīmīgākajiem sasniegumiem es vēlētos minēt to, ka esmu palīdzējusi daudz skolēniem ar mācību grūtībām. 

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 
Stipendijas iegūšana ir kā manu līdzšinējo sasniegumu un darba novērtējums, tas parāda, to, ka nekad nevajag padoties, jo nekas nav neiespējams, ja to tiešām vēlas. Kā arī tas ļaus pilnvērtīgi veltīt laiku studijām. 

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 
Būt labam cilvēkam, nodzīvot dzīvi tā, lai atskatoties nav nekas ko nožēlot. Palīdzēt citiem, iedrošināt citus, ka nav jābaidās, jo ar mērķtiecību un neatlaidību viss ir iespējams, galvenais ir izaicināt sevi, gūt zināšanas, un tās izmantot labu mērķu vārdā.

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 
Mišelas Obamas "Izaugt", un, lai gan grāmata "Vinnijs Pūks" ir bērnu pasaku grāmata,tā ir mana visu laiku mīļākā grāmata, un, manuprāt, tajā ir atrodamas arī vērtīgas mācības ikvienam, tāpēc iesaku šo izlasīt vai pārlasīt arī pieaugušajiem.

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 
“12 gadi verdzībā” (12 Years a Slave (2013)).

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 
Viss notiek tā, kā tam jānotiek!