Pola Ļaksa

Pola Ļaksa ir LU Medicīnas fakultātes studente, kura 2021./2022. akad. gadā saņem Kristapa Morberga stipendiju.

Iepazīsti Polu!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?  

Mani sauc Pola un pirms ārsta profesijas ceļa uzsākšanas īslaicīgi darbojos bioloģijas nozarē, taču šobrīd ar jaunu sparu un motivāciju dodos ārsta grāda iegūšanas virzienā un studēju jau 3. kursā, paralēli strādājot Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Mans lielākais talants ir mērķtiecība un neatlaidība, jo, uzstādot konkrētu mērķi, mani neviens vairs nespēs apturēt.  

Nozīmīgākais sasniegums līdz šim - dabaszinātņu bakalaura grāda bioloģijā iegūšana, kas sevī ietver arī nelielu darbību zinātnē, esot divu publikāciju līdzautorei. Tomēr mans pēdējais lielākais sasniegums kā personībai bija sevis pārvarēšana, uzsākot medicīnas studijas, kā arī saistībā ar studiju procesu man bija lieliska iespēja veiksmīgi pārstāvēt LU MF Starptautiskajā Anatomijas Olimpiādē šī gada vasaras noslēgumā Tartu, Igaunijā.  

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?  

Stipendijas iegūšana man, galvenokārt, nozīmē to, ka mērķtiecība, centība un rūpīgs, aktīvs darbs atmaksājas un tiek novērtēts, kā arī tas parāda to, ka ir tā vērts pārvarēt nepārliecību un bailes. Protams, stipendijas iegūšana kopumā ir ļoti motivējoša un pagodinoša.  

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?  

Kopumā uzskatu, ka mana dzīves misija ir dzīvot jēgpilni, nepārtraukti attīstīties un nākotnē sniegt savu ieguldījumu sabiedrībai, taču tuvākā laika misija un mērķis ir kļūt par tādu ārstu, lai dienas beigās varētu sev teikt, ka man bija visas nepieciešamās zināšanas, prasmes un jaunākā informācija, lai pieņemtu lēmumus un pildītu savus pienākumus pēc labākās sirdsapziņas.   

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?  

Šobrīd varētu ieteikt tikai medicīnisko literatūru.  

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?  

Man ļoti patīk un noteikti ieteiktu arī citiem vēsturisko, drāmas un dokumentālo žanru filmas, piemēram: 

  • 1917 (2019); 

  • Dunkirk (2017); 

  • Hacksaw Ridge (2016). 

Tomēr pēdējā filma, kuru noskatījos atkārtoti un ieteiktu arī citiem ir Shutter Island (2010).  

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Nevados pēc saukļiem, bet gan vienkārši daru!