Rūdolfs Jānis Zabolockis

Rūdolfs Jānis Zabolockis ir LU Ķīmijas fakultātes students, kurš 2021./2022. akad. gadā saņem Kristapa Morberga stipendiju.

Iepazīsti Rūdolfu!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Esmu LU Ķīmijas fakultātes 2. kursa bakalaura programmas “Ķīmija” students. Paralēli studijām kopš 12. klases arī strādāju LU Ķīmiskās fizikas institūta Cietvielu radiācijas ķīmijas laboratorijā, kur nodarbojos ar dabai draudzīgu un drošu enerģētikas materiālu pētniecību. Esmu līdzautors zinātniskajai publikācijai, kā arī autors vairākām starptautisko konferenču tēzēm, prezentācijām/ referātiem. Kopš studiju sākuma esmu sava kursa vecākais, piedalos dažādos LU Studentu pašpārvaldes saistītos pasākumos kā aktīvists. Sevi varu raksturot kā dzīvespriecīgu, centīgu, motivētu un čaklu cilvēku. Esmu apguvis klavierspēli, nodarbojos ar daiļslidošanu, daiļslidošanas sacensību tiesāšanu, stikla mākslu. 

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana man nozīmē lielu pagodinājumuun atzinību. Tās finansiālais segums ļoti būtiski palīdz ar studiju dzīves tēriņiem, kas neizbēgami rodas (jo īpaši pašreizējā situācijā).

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Mana dzīves misija ir censties ar savu darbu un pētījumiem jebkādā mērā palīdzēt pasaulei dzīvot labāk, veselīgāk, dabai draudzīgāk un laimīgāk.

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Arno Jundzes romāns “Sarkanais dzīvsudrabs”no vēsturisko romānu sērijas “Mēs. Latvija, XX gadsimts” (2017).

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Marjane Satrapi filma “Radioactive” (2019).

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Tu nepveiksi tieši 100% darbu, kurus neuzdrošināsies darīt.