Andrejs Skomorohovs ir LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes 1. kursa bakaluru studiju students, kas 2021./2022. kad. gadā saņem M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendiju.

Iepazīsti Andreju!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?  

Mans lielākais talants ir spēja apvienot mācības un sportu, neietekmējot abu kvalitāti. Nodarbojoties profesionāli ar džudo, daudz brīva laika neatliek, tomēr mani aizrauj autoceļošana, īpaši Latvijas robežās, jo tā nav nogurdinoša. Ceļojot ar auto var jebkurā laikā apstāties, saredzēt to, ko ikdienā var palaist garām. Mans mīļākais Latvijas reģions ir Kurzeme, jo tur ir skaistākie saulrieti, vismājīgākas pilsētas un tukšākās pludmales. Kurzemei ir īpaša enerģija, kuru tā dāvina visiem autoceļotājiem.  

Vēl viens mans talants ir empātija vai spēja izjust cita cilvēka emocijas, kas labvēlīgi ietekmē komunikāciju un palīdz veidot dziļas attiecības ar cilvēkiem.  

Par saviem nozīmīgākiem sasniegumiem uzskatu nevis materiālus panākumus mācībās vai sportā, bet gan spēju mobilizēt spēkus, kad tas ir nepieciešams, izcili plānot laiku, būt izpalīdzīgam, un pats galvenais būt pietiekami drosmīgam lai pētīt neizpētāmu.  

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendija ir mana atlīdzība par ieguldīto laiku un enerģiju, neatlaidību un centieniem jauno zināšanu apgūšanā pēdējo 12 gadu laikā. Stipendijas iegūšana ir zināma atbildība un motivācija mācīties augstākajā līmenī arī turpmāk.  

Stipendija dod brīvību, ko ir tik vērtīgi sajust studentu gados.  

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?  

Mana misija ir pierādīt, ka darbs, strādīgums un centība pārspēj iedzimto talantu, un, cītīgi strādājot, var sasniegt jebkurus mērķus.  

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?  

Citiem stipendiātiem es ieteiktu izlasīt skotu rakstnieka Sēra Artura Konan Doiļa romānu “The lost world”. Tā bija viena no pirmajām “lielām” grāmatām, ar ko es iepazinos. Šis piedzīvojumu romāns lielā mērā ietekmēja manas iztēles attīstību un atvēra durvis manu lielāko sapņu un mērķu pasaulē. 

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?  

Es ieteiktu noskatīties kinofilmu “The King's Speech”. Šī filma liek ticēt sevī un pierāda, ka jebkādas grūtības var pārvarēt čakli strādājot pie tām.  

Kāds ir tavs dzīves sauklis?  

“You can never cross the ocean unless you have the courage to lose sight of the shore.” ― Kristofors Kolumbs