Sabīne Veide

Sabīne Veide ir LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes studente, kura 2021./2022. akad. gadā saņem Pētera Avena fonda "Paaudze" stipendiju.

Iepazīsti Sabīni!

Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Kā vienu no saviem lielākajiem talantiem vēlos minēt neatlaidību un degsmi vienmēr darīt vairāk un tiekties pēc cēlākiem sasniegumiem. Ar savām rakstura īpašībām esmu spējusi vienmēr visu uztvert pozitīvi, jo, manuprāt, ir svarīgi, ar neatlaidīgu darbu, prast izstarot pozitīvo dzirkstelīti ikvienā ikdienas darbībā, lai būtu lielāks prieks un lepnums par paveikto.

 Nozīmīgākie mani sasniegumi, ir dalība Latvijas Universitātes Studentu Biznesa inkubatorā, izveidojot savu jaunuzņēmumu un iegūstot noderīgas zināšanas no dažādiem jomas speciālistiem. Kā arī viens no sasniegumiem, kuru vēlos minēt, ir dalība Latvijas Universitātes “Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienā 2020”, kurā ar vēl 5 studentiem attīstījām ideju par LUIS un E-studiju vietnes apmācību izveidošanu. Gada laikā esmu arī aktīvi darbojusies Studentu pašpārvaldē, pārstāvot studentu intereses un sekmējot izglītības līmeņa uzlabošanu, kas, manuprāt, arī ir vērā ņemams sasniegums.

Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Esmu ieinteresēta Covid-19 ekonomiskās krīzes situācijas uzlabošanas mehānismu apskatē un izzināšanā, lai ikviena valsts spētu īsā laika posmā rast labāko risinājumu labklājības uzlabošanā. Par cik pati veidoju savu “Start-up” uzņēmumu, vēlos arī veikt izpēti par darbībām, kas spētu sekmēt tā veiksmīgu attīstību jau esošajā tirgū.

Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?
Padarīt pasauli par labāku un brīnišķīgāku vietu, kur dzīvot un attīstīties. Vēlos pēc iespējas vairāk motivēt un palīdzēt citiem cilvēkiem apzināties viņu personības šķautnes, lai kopīgiem spēkiem veicinātu gan Latvijas, gan arī citu valstu izaugsmi. Mans galvenais mērķis ir - lai vairāk cilvēku spētu noticēt sev, jo mūsdienās ir ļoti svarīgi apzināties savu personisko vērtību.

Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Vēlos iedrošināt ikvienu studentu pieteikties stipendijai, lai spētu ikdienā novērtēt sevi un savu pienesumu sabiedrībai. Ir svarīgi uzdrīkstēties un nebaidīties, jo ikvienam studentam ir iespēja iegūt stipendiju. Iesaku katram mēģināt un pieteikties, jo neskatoties uz rezultātu, tiek iegūta jauna pieredze un zināšanas, kas var noderēt tālākā attīstībā.

Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Lai spētu vairāk noticēt saviem spēkiem un iegūtu lielāku pašpārliecinātību par sevi, noteikti iesaku izlasīt 2 grāmatas, kuras man ir palīdzējušas iegūt ticību un iedvesmu savu mērķu sasniegšanai - Nika Vujačiča grāmata “Dzīve bez robežām” un Napoleona Hilla oriģinālizdevums “Domā un kļūsti bagāts”. 

Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Labprāt iesaku noskatīties spēlfilmu “Homo Novus”, kurā galvenais sižets ir par lauku zēnu, mākslinieku Juri Upenāju, kuram izdevās sevi pierādīt Rīgā, iegūstot atpazīstamību mākslas nozarē. 

Otra filma, kuru iesaku redzēt, ir “The Social Dilemma”, kura ir izglītojoša un izzinoša, tai pat laikā filma liks aizdomāties par to, cik daudz laika ikdienā katrs no mums pavada pie savām viedierīcēm.

Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Raiņa teiciens: Saule silda mēnesi, bet mēness nesilda sauli. Esiet kā saule!