Arta Taurene

Arta Taurene ir LU Medicīnas fakultātes studente, kura 2021./2022. akad. gadā iesūt Rūšu ģimenes stipendiju.

Iepazīsti Artu!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Esmu Arta Taurene, Latvijas Universitātes Maģistra studiju 2.kursa studente, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Pediatriskās intensīvās terapijas nodaļas virsmāsa un mamma diviem foršiem puikām. Mans lielākais talants ir atrast izeju un atrisinājumu gandrīz ikvienai dzīves situācijai, kura jāatrisina. Domāju, ka mans nozīmīgākais sasniegums ir tas, ka esmu medicīnas māsa, jo medicīna vienmēr ir bijusi mana sapņu profesija, tomēr līdz tai sanāca iet ilgāk, nekā bērnībā pašai likās. Tādēļ tas arī man ir visnozīmīgākais sasniegums, ka varu strādāt savā profesijā un kopā ar fantastiskiem kolēģiem palīdzēt mazajiem pacientiem atgūt veselību. 

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Šo stipendiju es nevērtēju kā naudas vērtību, bet gan kā motivāciju rīkoties un doties uz priekšu. Nebaidīties pat no vissarežģītākajām idejām, kuras vēlētos īstenot dzīvē, jo ir cilvēki, kam tas interesē un motivē doties uz izvirzīto mērķi. 

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Mana dzīves misija jau no pašas agras bērnības ir bijusi palīdzēt citiem. Bērnībā vēlējos būt ķirurgs, jo likās, ka tas ir vislabākais veids, kā palīdzēt citiem. Tomēr, visu šo laiku strādājot par  Bērnu aprūpes māsu, es arvien vairāk saprotu, ka atrodos savā īstajā vietā un savā īstajā profesijā, jo mana sūtība ir palīdzēt bērniem atgūt veselību un viņu vecākiem saglabāt mieru ārstēšanās un aprūpes procesā. 

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Es citiem ieteiktu izlasīt Paolu Koelju grāmatu „Alķīmiķis”, jo tajā ir iekļautas daudzas dažādas dzīves gudrības, bet to savu īsto katrs lasītājs priekš sevis atradīs pats.  

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Viena no filmām, kuru es ieteiktu, ir filma „Rokijs” (Rocky) visas daļas, bet ne tadēļ, ka tajā viens cilvēks ar bosa palīdzību sasniedz dzīvē kā pašas augšas, tā arī atgriežas savā sākumā punktā. Šī filma, vismaz man, ir devusi daudzas dzīve pamācības, jo pats interesantākajais ir tajā, kā Silvestrs Stallone šo filmu radīja, kāds ir šis stāsts. Kā arī daudzās atziņas, kas iekļautas tajā par dzīvi. 

Kā otru es ieteiktu noskatīties filmu „Neaizskaramie” ( Intouchables). Fantastiska filma par draudzību, iespējām un jauniem sākumiem.  

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Iet dzīvē ar smaidu, jo smaids ir vislabākais veids, kā iepriecināt sevi un apkārtējos.