Alina Dolgova

Alina Dolgova ir LU Juridiskās fakultātes bakalauru studiju 2. kursa studente, kurs 2021./2022. akad. gadā saņem ZAB Sorainen stipendiju.

Iepazīsti Alinu!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Mani sauc Alina, man ir 20 gadi un kādreiz es kļūšu par advokāti. Bet pagaidām es esmu Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes 2. kursa studente, kurai ārkārtīgi patīk informācijas tehnoloģiju un datu aizsardzības tiesības. Mans lielākais sasniegums uz doto brīdi ir izstrādātais virtuālais juridiskais asistents (čatbots), kas 15 minūšu garas sarunas laikā automātiski sagatavo SIA reģistrācijai nepieciešamos dokumentus, ko lietotājs var uzreiz parakstīt un iesniegt reģistrācijai Uzņēmumu Reģistrā. 

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana man paver iespēju veiksmīgi turpināt attīstīt manu lielo ideju – digitalizēt pēc iespējas vairāk tipveida juridiskos pakalpojumus (kā, piemēram, SIA reģistrācija), tādējādi ietaupot profesionāļu laiku priekš svarīgākām lietām, kas prasa paaugstinātu uzmanību un precizitāti. 

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Mīlēt to, ko daru, un darīt to, ko mīlu

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

«Šāntarāms», G. D. Robertss. Šajā grāmatā ikkatrs atradīs tās atziņas, kas viņam ir nepieciešamas konkrētajā dzīves brīdī. 

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Godīgi sakot, cītīgi studējot jurisprudenci, laika filmām īpaši neatliek :)

Bet no iepriekš redzētām filmām noteikti varu ieteikt “Brokastis pie "Tifanija"” (1961.) – viegla un gaisīga filma uz visiem laikiem. 

Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Tā ir lieliska iespēja uzticēties savām spējām, atgādināt sev, cik daudz jau ir sasniegts un kas sagaida vēl priekšā.

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Nekļūdas tikai tas, kurš neko nedara!