Judīte Zusmane

Judīte Zusmane ir LU Teoloģijas fakultātes studente, kura 2021./2022. akad. gadā ir ieguvusi Ziemeļelbas mācītāju apvienības stipendiju.

Iepazīsti Judīti!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Vai tas ir talants, nezinu, bet man kautkā allaž gadās dzīvē darīt un mācīties arvien jaunas lietas. Tas var būt izaicinoši, bet pavisam noteikti tas ir interesanti un ļauj justies maksimāli dzīvai. Ja tam jāpiemeklē talans, tad iespējams mans talants ir dzīvot interesanti. Par savu sasniegumu pavisam noteikti uzskatu  bakalaura grādu teoloģijā, kuru ieguvu šogad. Savis pusaudža gados, uz to raudzījos kā uz Alpu virsotni-baltu, augstu un man nesasniedzamu. Bet lūk...viss ir iespējams, vajag tikai ļoti gribēt un pielikt zināmas pūles!

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Pirmkārt tā ir atzinība sev, par saviem centieniem. Mirklī, kad uz kaut ko eju, var piezagties šaubas, vai to vajag un kapēc vispār to daru,  bet šāda stipendija ir kā redzams apliecinājums tam, ka manam ceļam un izvēlēm ir vērtība. Otrkārt, šī stipendija, palīdzēs gluži prakstiski, nomainīt tehniku, kas jau nokalpojusi, lai studiju process vedas raitāk.

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Pēdējā gada laikā dzīve man piespēlējusi neskaitāmas situācijas, kurās esmu varējusi būt blakus cilvēkam un iedvest mieru, lai arī apkārt bango kādi sarežģījumi, grūtibas vai sāpes. Jādomā, ka tieši tas ir  mans uzdevums.

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Augustīns, Atzīšanās. Bībele. 

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?  

Seriālu Chosen, Sophie's choice. 

Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai? 

Visuprims jau tāpēc, lai iesākumā, sev apliecinātu, ka Tavi centieni, pūles un izvēlētais ceļš, ir nozīmīgs. Šāda stipendijas saņemšana ir kā veiksmīgs audits, atzinība, novērtējums.  

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Nekad neapstāties! Vienmēr doties uz priekšu! Vienmēr!