Elīna Vītola

Elīna Vītola ir 2022./2023. akad. gada prof. E. Felsberga piemiņas stipendijas ieguvēja!

Iepazīsti Elīnu!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Man patīk mācīties, mācīt un palīdzēt citiem, noteikti tādēļ arī pedagoģija ir tas lauciņš, kurā esmu apstājusies. Šobrīd esmu uzsākusi Izglītības zinātņu maģistratūras studijas specializācijā - cilvēku uzvedība un konsultēšana izglītībā. Kā nozīmīgākos punktus savā dzīvē gribētu minēt brīvprātīgo darbu 3 dažādos kontinentos (Eiropā, Āzijā un Āfrikā), divas augstākās izglītības, no kurām vienu absolvēju ar izcilību un dalību divās zinātniskajās konferencēs, kā arī manu pirmo zinātnisko publikāciju, kura, cerams, jau pavisam drīz ieraudzīs publicēšanas dienas gaismu.

2.Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendiju noteikti uztveru kā lielu godu un privilēģiju - gandarījums par maniem līdzšinējiem sasniegumiem un ieguldījumu, kā arī atbalsts un iedrošinājums, ka virzos pareizā virzienā. Iespēja piedzīvot, ka ir cilvēki, kuri saskata manī potenciālu un tic manām idejām, sniedz spēku nepadoties, iet uz priekšu un sasniegt vēl vairāk.

3.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Būt autentiskai un ar savu dzīvi un pieredzi palīdzēt gan maziem, gan lieliem piedzīvot un sasniegt savas mazās un lielās virsotnes. Un noteikti arī palīdzēt citiem atklāt un iemīlēt mācīšanās procesa burvību.

4.Kādu grāmatu tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Lorijas Gotlības “Varbūt tu vēlies ar kādu par to parunāt”, Viktora Frankla “Tomēr teikt dzīvei jā” un Daniel J. Siegel “The developing mind”.

5.Kādu kinofilmu tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

The wisdom of trauma (2021) un latviešu spēlfilmu Māsas (2022), kurai tūliņ būs pirmizrāde.

6.Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Quitting is not an option (Padoties nav variants).