Kristīne Bumbiere

Kristīne Bumbiere ir 2022./2023. akad. gada Jelgavas novada stipendijas ieguvēja!

Iepazīsti Kristīni!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Kā savus talantus atzīmētu prasmi plānot laiku, spēju ieklausīties, koncentrēties darbam, būt mierīgai, nosvērtai, saglabāt pozitīvu attieksmi neatkarīgi no apstākļiem.

Mācoties Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijā, esmu piedalījusies un veiksmīgi startējusi vairākos konkursos un olimpiādēs. No 12.klasē paveiktā jāizceļ veikums domrakstu konkursā “100. pants Satversmes simtgadē” (1.vieta 12.kl. grupā), eseju konkursā “G.Zemgals un laikabiedri” (2.vieta) un veiksmīgie starti novada posma olimpiādēs bioloģijā (1.vieta, valstī – dalība), vēsturē (2.vieta), latviešu valodā un literatūrā (3.vieta), ģeogrāfijā (atzinība). Sevišķi priecājos par iegūto 2.vietu ar klases komandu LU Eksakto zinātņu dienā.

Brīvajā laikā nodarbojos ar akadēmisko airēšanu, gūstot panākumus Latvijas mērogā.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Tas ir apliecinājums, ka ar cītīgu, neatlaidīgu darbu iespējams sasniegt daudz. Stipendija sniegs iespēju turpināt mācības augstā līmenī, neuztraucoties par dažādiem sadzīves izdevumiem.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Prātā R.Kaupera atziņa: “Mēs esam piedzimuši, lai būtu laimīgi, lai otru darītu laimīgu. Tas skan pārāk laimīgi, bet es ticu, ka tā ir!”

Vēl nezinu, kur dzīves ceļi aizvedīs, taču zinu, ka vēlos vidi sev apkārt padarīt labāku, gaišāku, tāpēc esmu izvēlējusies apgūt ārsta profesiju. Zinu, ka nebūs viegli, taču, domāju, profesijas daudzpusības, iegūtās izpratnes un iespējas palīdzēt dēļ ir tā vērts.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Tādu vienu “zelta grāmatu”, ko ieteikt, man nav izdevies atrast, taču ir vairākas grāmatas, kuras uzskatu par vērtīgām: A. Bela “Būris”, N.Ikstenas “Mātes piens”, A.Nesaules “Sieviete dzintarā”, Jāņa Ezeriņa noveles, J.Egles stāstu krājums “Gaismā”.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

No latviešu filmām tās ir G. Pieša “Pūt, vējiņi!”, G.Cilinska un V.Braslas “Ezera sonāte”, I. Burkovskas-Jākobsenas “Mans mīļākais karš”.

No ārzemju filmām iesaku “Mūzikas skaņas” (rež. R.Wise), “Augusts: Osedžas zeme” (rež. J.Wells), “Medisonas apgabala tilti” (rež. C.Eastwood) un multiplikācijas filmas “Koko noslēpums” un “Dvēsele”.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Būs jau labi!