Žanete Piļka

Žanete Piļka ir 2022./2023. akad. gada Konstantīna Čakstes piemiņas stipendijas ieguvēja!

Iepazīsti Žaneti!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Ikdienā esmu mierīga un nosvērta, labi spēju kontrolēt savas emocijas un saglabāt mieru pat visgrūtākajās situācijās. Man piemīt augsta atbildības izjūta un vēlme padarīt visus darbus pēc iespējas labāk. Brīvajā laikā labprāt dodos pastaigās, kā arī nodarbojos ar sevis pilnveidošanu  dažādās jomās, īpaši kulinārijā un dziedāšanā. Īstenībā pašai par sevi grūti spriest, bet, manuprāt, mans talants ir pacietība, mērķtiecība un ziņkārība, kas ir galvenie virzītāji, īstenojot savas vēlmes, jo tieši tas man ir palīdzējis ar ļoti labām sekmēm pabeigt vidējo izglītību un veiksmīgi uzsākt studijas Latvijas Universitātē.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Iegūt stipendiju man nozīmē iegūt iespēju veiksmīgi studēt Rīgā un kļūt finansiāli neatkarīgai. Stipendija sniedz iespēju vairāk pievērsties un koncertēties mācībām, lai pilnveidotos un turpmāk sasniegtu vēl lielākas virsotnes.

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Manuprāt, mana dzīves misija ir godprātīgi nodzīvot savu dzīvi, palīdzot citiem, un ar savu piemēru pozitīvi ietekmēt apkārtējos cilvēkus un vidi.

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Man pašai ļoti iepatikās vēsturisko romānu sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts” tapušās grāmatas, tāpēc arī citiem iesaku tās izlasīt, īpaši, Māra Bērziņa romānu “Svina garša” un Noras Ikstenas “Mātes piens”.

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Turpinot iesākto tēmu par vēsturi, ieteiktu citiem noskatīties Viestura Kairiša režisēto filmu “Pilsēta pie upes”, kas īpaši spilgti attēlo pagājuša gadsimta 30.-40. gadu vērienīgākos notikumus.

Kāds ir tavs dzīves sauklis?

No kļūdām ir jāmācās, nevis jābaidās.