Artjoms Zelenkevičs

Artjoms Zelenkevičs ir 2022./2023. akad. gada Mundheim ģimenes stipendijas ieguvējs!

Iepazīsti Artjomu!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Manuprāt esmu uzcītīgs cilvēks, kā arī ticu tam, ka visi sasniegumi nāk no smaga darba un tam veltītā laika, nevis talanta. Runājot par lietām, kas man viegli padodas, uzskatu, ka tās ir studijas, jaunu zināšanu apguve un diskusijas ar cilvēkiem. Dažreiz rodas sajūta, ka jaunas zināšanas tiek uzsūktas un ļoti ātri apgūtas, tomēr kritiski paskatoties pagātnē saprotu, ka sevis pilnveidei ir ieguldīts vairums mana brīvā laika, turklāt liela nozīme ir bijusi pasniedzējiem, kuri ir ne tikai savas jomas labākie speciālisti, bet arī spēj iedvesmot apkārtējos.

Par savu nozīmīgāku sasniegumu šobrīd uzskatu veiksmīgi noslēgtās bakalaura studijas un tālāko sevis pilnveidi maģistratūrā. Turklāt iegūto Mundheim stipendiju pieskaitu pie savas dzīves augstāko sasniegumu saraksta, tā sniedz ne tikai finansiālo atbalstu, bet galvenais tas ir ļoti augsts morālais atbalsts. Dažreiz var rasties šaubas, vai tas, ko es daru, ir tā vērts, var tak dzīvot mierīgāk, bet, vai var savus sapņus piepildīt, neko nedarot? Tikai citu cilvēku objektīvs vērtējums sniedz apziņu par sava ceļa pareizumu. Varbūt jau ne tik nopietnas, bet tomēr man nozīmīgas ir 2018. gadā ar komandu vinnētās Latvijas Minecraft sacensības, var izklausīties nedaudz jocīgi, ka ar šādu panākumu lepojos, bet man ar komandu bija jautri. Līdz ar to, ja mēs skatam uz dzīvi ar humoru, darām interesantas lietas, kas pašiem patīk un dara mūs laimīgus, mēs varam nepamanīt ieguldīto darbu un sasniegt virsotni, no kuras mēs varam atkal raudzīties uz augstākiem mērķiem. Turpmākie mērķi un sapņi, par kuriem vēlēšos lepoties, ir gan maģistra un doktora grāda ieguve, gan arī ģimenes izveide.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Tas pierāda to, ka veltītais laiks zinātnei un Universitātei līdz šim nav pavadīts bezjēdzīgi. Šīs stipendijas iegūšana motivē un sniedz pārliecību par sevi. Viens ir, kad jomas speciālists pasaka, ka tas ko dari ir pareizi, pavisam cits ir, kad apkārtējie saprot un mudina turpināt, bet, ja kāds vēlas sekmēt nepazīstama cilvēka izaugsmi, tad tas vienkārši iedvesmo un nav ar vārdiem aprakstāms. Protams, rodas vēlme turpināt pieteikties mentoringa, izglītības un citiem pasākumiem, kuri norisinās Latvijas universitātē, ir vēlme attīstīt zinātni ar lielāku ātrumu.

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Līdz šim neesmu aizdomājies, bet zinu, ka man pašam vienkārši patīk dzīvot. Ja man būtu izvēle, tad es labprāt dzīvotu mūžīgi un izpētītu visu Pasauli. Tādejādi sanāk, ka misija varētu būt jaunu zināšanu atklāšana?

Kādu grāmatu tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Noteikti Mario Pjuzo “Krusttēvs”, jo tajā ir parādītas īstās un īstenās vērtības, un Mihaila Bulgakova “Meistars un Margarita”, tajā man patīk haoss, atmosfēra un savdabīga romantika.

Kādu kinofilmu tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Lai arī es gandrīz neskatos filmas, jo tām praktiski nevaru atrast brīvo laiku. Tomēr es varētu ieteikt "Krusttēvs” un “Spītnieka savaldīšanu”, šīs divas man ir dziļi iespiedušās atmiņā jau kopš skolas laikiem.

Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Veni, vidi, vici