Anželika Litvinoviča

Anželika Litvinoviča ir 2022./2023. akad. gada stipendija "Ceļamaize" saņēmēja.

Iepazīsti Anželiku!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Esmu Anželika Litvinoviča. Mana dzimtā pilsēta Daugavpils, mācījos Daugavpils Valsts ģimnāzijā, bet pašlaik aizrautīgi studēju LU SZF Komunikācijas zinātnes studiju programmas 1. kursā. Domāju, ka manas labākās īpašības ir zinātkāre un mērķtiecība, lielākais talants – spēt sevi piespiest sasniegt savus mērķus pat tad, kad spēks ir izsīcis.

Es esmu jaunatnes organizācijas “Protests” biedre. Man ļoti patīk aktīvi iesaistīties sabiedriskajā dzīvē, es lepojos un priecājos, ka man ir tāda iespēja darboties ar nevienaldzīgiem cilvēkiem, lai veidotu labāku, iekļaujošāku sabiedrību kopā. Kopējiem spēkiem izglītot sabiedrību, tīkloties ar citiem aktīvistiem, pievērst uzmanību svarīgiem jautājumiem dažādos veidos, piemēram, piketējot. Man ir lepnums arī par sasniegumiem mācību jomā, piemēram, iegūtā 3. vieta filozofijas valsts 8. olimpiādē šogad.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man galvenokārt atgādināja, ka ir jātic saviem spēkiem un ka vienmēr ir jāizmanto piedāvātās iespējas pilnā mērā. Kā arī, tās iegūšana man paver plašākas iespējas vairāk laika veltīt mācībām, sabiedriskajai aktivitātei un brīvprātīgajam darbam. Tas ir ne tikai finansiālais atbalsts, bet arī papildus atbildība un motivācija, kas mudina būt par izcilu studentu un pilsoni. Esmu pagodināta, ka tika novērtēts mans ieguldītais darbs mācībās, sabiedriskajās aktivitātēs.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Ticu, ka mana dzīves misija ir padarīt mūsu sabiedrību par taisnīgāku, izglītotāku un laimīgāku. Es vēlos būt žurnāliste, kas ar saviem darbiem spētu savas dzīves laikā ja ne panākt, tad pietuvināt sabiedrību šo mērķu sasniegšanai. Es ļoti vēlos, lai žurnālistika  būtu gan patiesības nesēja, gan izglītotāja, gan iepriekš nesadzirdēto cilvēku atbalsts. Un es vēlos būt daļa no tās.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Es noteikti iesaku izlasīt Albēra Kamī romānu “Mēris”. Grāmata ir pārpildīta ar visdažādākajām pārdomām, dilemmām, tas viss savijas aizraujošā stāstījumā un notikumu mijā. Tiek atklāts, cik sarežģīta un sāpīga ir cīņa pret ļauno.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Ja kāds/-a vēl nav redzējis/-usi - filma “Brīnišķais prāts” (“A Beautiful Mind”) man ir iekritusi sirdī. 2001. gada filma, manuprāt, pozitīvi ir ietekmējusi cilvēku izpratni un veicinājusi toleranci pret ne tikai garīgi slimiem cilvēkiem, bet kopumā pret ikvienu, kas atšķiras. Arī  filmas sižets ir vienlaicīgi gan brīžiem ļoti skaists, gan brīžiem satriecošs.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Mans dzīves sauklis ir “bez cīņas nav uzvaras!”. Nav unikāls un nedzirdēts, bet uz doto brīdi tas visprecīzāk attēlo manu dzīves filozofiju/uztveri. Es vienmēr sev atgādinu, ka tikai ieguldot savu laiku, enerģiju un dvēseli, to darot intensīvi un degsmīgi, ir iespējams sasniegt augstākās virsotnes.