Baiba Kūle

Baiba Kūle 2022./2023. akad. gadā saņem stipendiju "Ceļamaize Arčers".

Iepazīsti Baibu!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Esmu uzaugusi daudzbērnu ģimenē, kā vecākā māsa. Šis manī ieaudzināja atbildības sajūtu pret sevi un apkārtējiem. Mans lielākais talants ir mana komunikācijas un argumentēšanas spēja, kas noderēja debašu karjerā un darbā vidusskolēnu valdē. Neskatoties uz sasniegumiem nacionālos un starptautiskos debašu turnīros, jāatzīst, ka visvairāk lepojos ar faktu, ka veiksmīgi pabeidzu Starptautiskā Bakalaurāta programmu. Tā ir viena no akadēmiski intensīvākajām programmām pasaulē.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendija ir tiešs pierādījums, ka mana uzcītība ir ievērota un novērtēta. Studiju gaitā tā kalpos kā motivācija čakli strādāt. Stipendija arī ir būtisks finansiāls atvieglojums, kas ļaus koncentrēties uz mācībām.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Es vēlos visu mūžu sevi patstāvīgi pilnveidot un uzlabot. Mans lielākais murgs būtu stagnēt komfortā. Mana misija ir palīdzēt un labvēlīgi ietekmēt citus. 

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Ieteiktu izlasīt Hāleda Hoseinī grāmatas “Pūķa ķērājs” un “Tūkstoš sauļu mirdzums”. Abu darbu sižeti galvenokārt risinās Afganistānā, meistarīgi apvienojot tās skaistumu un skarbumu.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Filma, kas jāredz visiem, ir 2005. gada “Galaktikas ceļvedis stopētājiem” (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy). Ja neesi spēlfilmu fans, tad noteikti iesaku noskatīties savādi aizkustinošo franču multfilmu “Es pazaudēju savu ķermeni” (J'ai perdu mon corps).

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

"Like what you do, and then you will do your best." - Ketrīna Džonsone