Timurs Ragozins

Timurs Ragozins 2022./2023. akad. gadā saņem stipendiju "Ceļamaize Latgale".

Iepazīsti Timuru!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Es esmu no Daugavpils. Pusi savas dzīves esmu veltījis sporta dejām. Šis ir noteicošais faktors manas personības veidošanā, jo deju nodarbības ir padarījušas mani par cilvēku ar lielisku takta izjūtu. Tas attiecas gan uz mūziku, gan uz to, kā es uzvedos sabiedrībā, jo es vienmēr cenšos runāt un rīkoties tā, lai pēc tam man nebūtu nožēlas, kā arī es viegli uztveru dažādas intonācijas un skaņas. Pateicoties tam, mācības skolā, it īpaši valodu jomā, bija ražīgas, ļaujot man absolvēt Daugavpils 9. vidusskolu ar izcilību, saņemt pateicību par saviem sasniegumiem no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa, izglītības un zinātnes ministres Anitas Muižnieces un finanšu ministra Jāņa Reira. Par savu lielāko veikumu uzskatu piedalīšanos Satversmes debašu cikla otrajā diskusijā “Zaļās nākotnes sapnis. Vai uz šodienas labklājības rēķina?” Valsts prezidenta Egila Levita darba vizītes laikā.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana nozīmē manu veikumu un sasniegumu atzīšanu, kā arī tā ir lieliska motivācija turpināt iesākto un neapstāties, attīstīties, lai sasniegtu jaunus augstumus.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Mana dzīves misija tieši sasaucas ar mana vārda nozīmi - nesatricināms, izturīgs. Es dzīvoju, lai pastāvīgi mainītos un pilnveidotos, pārsteidzot gan sevi, gan citus. Protams, ir jābūt lielam gribasspēkam, lai nenovirzītos no ceļa.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Ir vērts izlasīt “The Defining Decade”, ko uzrakstījusi Meg Jay. Viņa ir kliniskā psiholoģe no ASV, kuras publiskā uzstāšanās TED talk “Why 30 is not the new 20” ir ieguvusi šausmīgu popularitāti, tāpēc es ieteiktu iepazīties ar viņas darbu. Grāmatas pamattēma ir izaugsme, kāpēc ir jārīkojas un jāpūlas tagad, nevis vēlāk. Meg Jay var tikt uzskatīta par savas jomas profesionāli, līdz ar to esmu pārliecināts, ka pēc šī darba izlasīšanas citiem nebūs šaubu par to, ka centība spēj mainīt mūsu dzīvi.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Es ieteiktu noskatīties filmu “Mazās sievietes” (režisore Greta Gērviga). Šajā filmā liela uzmanība ir pievērsta sevis atrašanai un savu ieceru realizēšanai, kā arī tā mudina būt līdzjūtīgam, jo tajā ir aktualizētas 1860. gados dzīvojušo sieviešu problēmas, viņu izvēles ierobežotība karjeras jautājumā un aizspriedumi par viņu potenciālu, kas kļuvuši par šķērsli mērķu sasniegšanai. 

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

“Uzvarēs nevis stiprākais, bet tas, kas spēj pielāgoties.”