Līga Soma ir LU fonda A. Bitāna Tiesību zinātnes stipendijas ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Līgu! 

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mani sauc Līga Soma un esmu Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes bakalaura studiju programmas “Tiesību zinātne” 1.kursa studente.

Manuprāt, viens no maniem talantiem ir manas argumentēšanas spējas, ko attīstīju debatējot vidusskolas laikā. 

Starp maniem sasniegumiem ir vairākas olimpiādes, projekti, augsti rezultāti Egila Birznieka Jauno ģeogrāfu skolā un debašu turnīros. Īpaši lepojos ar iegūto Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa pateicības rakstu par izciliem un teicamiem mācību sasniegumiem, dalību 10.Jauniešu Saeimā un  panākumiem skolēnu erudīcijas spēlē “Gudrs, vēl gudrāks”, 11.klasē nokļūstot lielajā finālā. Tas viss man ir devis neaizstājamu pieredzi un jaunas zināšanas.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Galvenokārt - stipendijas iegūšana man nozīmē iespēju veltīt visu savu laiku studijām. Tā apliecina, ka mani sasniegumi un ieguldītais laiks mācībās vidusskolas laikā ir pamanīts un novērtēts, kas man sniedz lepnuma sajūtu.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Uzskatu, ka mana dzīves misija ir vienmēr turpināt izzināt, mācīties un  darboties sabiedrības interešu labā.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Es ieteiktu izlasīt Mārtiņa Ķibilda grāmatu “Atslēgas. Gadsimta Latvijas vēstures atradumi”, kurā ir apkopoti svarīgi notikumi Latvijas vēsturē, par kuriem katram latvietim būtu jāzina.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Es ieteiktu noskatīties filmu “On the Basis of Sex”, kuras pamatā ir Rūtas Beideres-Ginsburgas vēsturiskās karjeras pirmsākumi; tāpat arī filmu “Thank You for Smoking”, kas ataino to, cik viegli ir manipulēt ar sabiedrību, izmantojot mediju spēku.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Nepamēģināsi – neuzzināsi.