Agnija Janeka ir LU fonda stipendijas "Ceļamaize Arčers" ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Agniju! 

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Esmu Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes studiju programmas “Politikas zinātne” pirmā kursa studente, kuras sirdī mājo Liepājas vējš un pludmale. Skolas laikā aktīvi darbojos kā pamatskolas līdzpārvaldes un arī vidusskolas skolēnu parlamenta prezidente, kas deva iespēju organizēt dažādus pasākumus, sadarbojoties ar jauniešiem un skolotājiem. Vidusskolas laikā esmu veiksmīgi pabeigusi uzņēmējdarbības un līderības programmu “Future Heroes”, kur tālāk turpināju dalību arī kā brīvprātīgā darbnīcu organizatore. Esmu piedalījusies ar panākumiem dažādu mācību priekšmetu olimpiādēs. Sirdij tuvu vienmēr paliks franču valodas olimpiādes sasniegumi, kur 10., 11., 12. klasē esmu ieguvusi 2. vietu pilsētas kārtā. Esmu pārstāvējusi pilsētu arī franču valodas valsts olimpiādē. Tas apliecināja manu neizsīkstošo degsmi izzināt Francijas valsti un tās kultūru. Kā lielāko talantu sevī minētu augsto atbildības sajūtu un prasmi komunicēt ar cilvēkiem, kas ļāvis iepazīties un dalīties pieredzē ar cilvēkiem no dažādām valstīm. Esmu piedalījusies “Erasmus +” apmaiņas braucienos arī Dānijā un Ungārijā, kur ieguvu pieredzi par šo valstu kultūru un dzīvošanas paradumiem.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana ir liels pagodinājums un motivācija piepildīt savus lielākos sapņus profesionālajā nozarē. Tā man nozīmē ticību saviem spēkiem un dos iespēju pilnībā pievērsties studijām. Ļoti novērtēju komisijas atzinību, jo tā dod pārliecību, ka jebkurš mērķis ir sasniedzams ar lielu gribasspēku un darbu. 

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Uzskatu, ka mana misija ir būt konstantā izglītības un pašizaugsmes kustībā, lai ar saviem darbiem un zināšanām varētu palīdzēt arī citiem. Likt lietā gadu laikā attīstīto prasmi uzklausīt līdzcilvēkus, apkārtējos un tiekties pēc vislabākā risinājuma. Tāpat katrā situācijā prast saskatīt zelta maliņu, kas ļaus būt pateicīgai un novērtēt katru iespēju, ko mums dzīve sniedz. 

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Noteikti ieteiktu izlasīt Mišelas Obamas grāmatu ’’Izaugt ’’. Tā mācīs, kā no dzīves tvert pēc iespējas vairāk un iedvesmos, ka gribasspēks un neatlaidība ir galvenā veiksmes atslēga jebkura mērķa sasniegšanai.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Ieteiktu noskatīties filmu “Amēlija” (Amélie), kas sniegs siltas emocijas par galvenās varones centību pozitīvi ietekmēt citu cilvēku dzīves un vēlmi palīdzēt viņiem. 

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

’’Redzēt – nozīmē zināt, gribēt – nozīmē varēt, uzdrošināties – nozīmē dabūt.’’ – Alfrēds de Misē