Anna Marija Vastičenkova ir LU fonda stipendijas "Ceļamaize" ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Annu! 

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mani sauc Anna Marija Vasitčenkova un es esmu Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes studiju programmas “Tiesību zinātne” bakalaura pirmā kursa studente. Brīvajā laikā no studijām esmu ļoti aktīva persona, kura mīl piedalīties dažādos sporta veidos. Sevišķi man patīk pludmales volejbols, kurā regulāri piedalos sacensībās, kā arī badmintons un skriešana. Mans ilglaicīgākais vaļasprieks ir grāmatu lasīšana. Ja būtu iespēja, es izlasītu katru grāmatu, kas jebkad ir izdota, jo man patīk visdažādākie literatūras žanri. Viens no maniem lielākajiem talantiem un sasniegumiem dzīvē ir tas, ka esmu sasniegusi augstā līmeņa valodas prasmes trījās valodās un pašlaik mācos vēl divas, no kurām viena ir spāņu valoda, kurā pašlaik studēju, lai sasniegtu B1 līmeni. Esmu ļoti lepna par to, ka esmu mērķtiecīga un neatlaidīga, kas ļāva man pabeigt vidusskolu ar izcilām sekmēm un iegūt augstus rezultātus eksāmenos. Uzskatu, ka viena no manām vērtīgākām prasmēm ir spēja lieliski komunicēt, ka arī spēja strādāt komandā, ko esmu attīstījusi, brīvprātīgi strādājot bērnu vasaras nometnēs.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man nozīmē iespēju pilnībā koncentrēties uz studijām, neuztraucoties par finansiāliem jautājumiem. Stipendija man dos iespēju turpināt savu akadēmisko ceļu ar vēl lielāku apņēmību un vēlmi sasniegt augstākus mērķus, apzinoties, ka mans darbs ir novērtēts un atbalstīts.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Mana dzīves misija ir nepārtraukti uzlabot sevi un darīt šo pasauli par labāku vietu visiem tās iedzīvotājiem. Es ticu, ka mēs visi varam veikt savu ieguldījumu, lai radītu pozitīvas pārmaiņas. Mans lielākais sapnis ir veicināt bērnu drošību un labklājību visā pasaulē. Bērni ir mūsu nākotne, un viņu aizsardzība un atbalstīšana ir būtiska tādas pasaules radīšanai, kurā katrs no mums vēlētos dzīvot.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

1. Hala Elroda “Rīta maģija. Kā dienas pirmā stunda nosaka tavus panākumus” – Šī grāmata iemācīja man, kā izveidot produktīvas rīta rutīnas, kas pilnībā mainīja manas dienas režīmu.

2. Džeimsa Klīra “Atomiskie ieradumi” - Grāmata sniedz ieskatu par to, kā maziem solīšiem veidot pozitīvas paradumus un pārtraukt sliktos.

3. Džeinas Ostinas “Prāta apsvērumi” - Klasisks literārais darbs, kas piedāvā ieskatu cilvēku sociālajās attiecībās un emocionālajos pārdzīvojumos.

4. Reja Bredberija “451 grāds pēc Fārenheita” - Romāns par sabiedrību, kur grāmatu lasīšana ir aizliegta, kas mudināja mani aizdomāties par informācijas brīvību un cenzūru.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Es viennozīmīgi ieteiktu noskatīties filmu "Tolkīns". Tā ir biogrāfiska filma, kurā ir aprakstīts “Gredzenu pavēlnieka” slavena autora dzīves gājums. Otrā filma, ko ir vērts redzēt visiem ir “Vējiem līdzi”. Tā ir ASV pilsoņu kara traģēdijas un mīlas stāsts, kas atspoguļo cilvēka spēju izdzīvot, pielāgoties un radīt pilnīgi jaunu dzīvi mainīgajos laikos.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

"Hardships often prepare ordinary people for an extraordinary destiny." – C.S. Lewis