Linda Astrauska ir LU fonda stipendijas "Ceļamaize Pelēķis" ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Lindu! 

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Esmu 1. kursa studente medicīnas fakultātes “Ārstniecības” programmā. Es sevi raksturotu, kā daudzpusīgu, radošu un ļoti apņēmīgu cilvēku. Ikdienā es ne tikai studēju medicīnu, bet arī apgūstu mārketinga un tirdzniecības pamatus Biznesa augstskolā “Turība”, paralēli strādāju par sabiedrisko attiecību speciālisti organizācijā, kas veido Erasmus+ jauniešu apmaiņas, kā arī brīvajā laikā man patīk doties uz svaru zāli un dejām. Manuprāt, lielākais sasniegums, ko esmu sasniegusi līdz šim ir, ka esmu atradusi lietas, kas piepilda manu dvēseli un varu ikdienā darīt tieši to, kas man sagādā prieku, esmu mierā ar sevi un esmu pateicīga par visu to, ko man dzīve spēj sniegt. Viennozīmīgi, daļa no maniem sasniegumiem ir saistīta arī ar došanos dažādās jauniešu apmaiņās, pasākumu vadīšanu un augstiem panākumiem olimpiādes un dažādos konkursos, kā arī skolas gaitās. Talants man noteikti ir komunikācijas veidošanā un pasākumu organizēšanā- tas ir mans stiprais lauciņš!

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Esmu ļoti pateicīga, ka man ir iespēja saņemt stipendiju, jo tā man ir kā atbalsts savu sapņu piepildīšanai un, protams, motivācija tam, lai es sasniegtu vēl augstākas virsotnes. Stipendija man arī nozīmē būt saredzētai un novērtētai, liek just vērtību tajā, ko daru un mudina mani pilnveidoties! Domāju, ka stipendijas saņemšana paver jaunas iespējas arī manas dzīves misijas īstenošanai.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Es domāju, ka mana dzīves misija ir mainīt cilvēku dzīves uz pozitīvo pusi, būt paraugam tam, ka viss dzīvē ir iespējams, ka ir tikai jādara un ka nekad nedrīkst padoties. Es vēlos palīdzēt cilvēkiem ne tikai medicīnas jomā, bet arī mudināt citus sasniegt dzīves virsotnes un piepildīt sapņus, radīt jaunas iespējas. Ja es varu kaut vienam cilvēkam manīt dzīvi uz pozitīvāku pusi, tad es jau esmu pareizajā vietā un laikā!

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Es noteikti ieteiktu izlasīt James Clear grāmatu: “Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones”. Sasniegumu pamatā ir lietas, ko mēs izvēlamies darīt ikdienā, veidojot pareizus ieradumus- ilgtermiņā cilvēks var būt ļoti veiksmīgs. Grāmata fokusējās uz to, kā pareizi veidot labos ieradumus un kā tikt vaļā no sliktajiem. Noteikti iesaku to izlasīt, jo grāmata atklāj vairākas perspektīvas par ko ikdienā nemaz neaizdomājamies.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Man sirdij tuva filma ir “Me before you”. Filma ir par beznosacījuma mīlestību, pārdomām par dzīves vērtībām, sapņiem un uzdrīkstēšanos, tam visam klāt pievienojot mazliet humora.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?’

“I will do it!

Just watch me!