Sintija Krīviņa ir LU fonda stipendijas "Ceļamaize Latgale" ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Sintiju! 

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Es esmu 1. kursa studente LU SZF programmā “Kultūras un sociālā antropoloģija,” dzimusi Daugavpilī. Man ir daudz svarīgu vērtību, bet izcelt es varētu atvērtību - redzējumu uz pasauli, kas ir iekļaujoša un ciena dažādību. Mans talants būtu neatlaidība. Neatlaidība ir iekšējais spēks un prasme, ko ir nepieciešams attīstīt katru dienu. Tā ir arī iespēja nepadoties un cīnīties tālāk, ja nākas saskarties ar šķēršļiem.

Nozīmīgākie sasniegumi līdz šim būtu iesaistīšanās aktīvismā un sasniegumi mācību jomā.

Man ir svarīgas demokrātiskas un zaļas vērtības, tāpēc esmu jaunatnes organizācijas “Protests” biedre, kas arī pavērsa iespējas pilnveidot šīs vērtības. Mācību jomas ietvaros es gribētu minēt 3. pakāpes iegūšanu zinātniski pētnieciskajā darbā, Sociālo zinātņu jomā.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man nozīmē iespēju mazināt savu vecāku finansiālos izdevumus, būt neatkarīgākai un kvalitatīvāk pilnveidoties gan izvēlētajā studiju jomā, gan pilsoniskajā līdzdalībā. Kā arī, tā ir apzināšanās par to, ka mans ieguldītais darbs un enerģija tiek novērtēta.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Es domāju, ka uz šādu jautājumu ir sarežģīti atbildēt, jo mani gaida vēl dažādas dzīves pieredzes, kas var likt man skatīties uz lietām pavisam citādāk, bet šobrīd tā būtu cīņa par taisnīgumu. Sevis un citu izglītošana, lai mazinātu nevienlīdzību un veicinātu labbūtības līmeni reģionālā un valsts līmenī.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Citiem stipendiātiem es ieteiktu izlasīt franču filozofa Žana Pola Sartra romānu “Nelabums” un intersekcionālā feminisma aktīvistes Odrijas Lordas (Audre Lorde) apkopoto dzejas krājumu “The Collected Poems.”

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Citiem stipendiātiem es ieteiktu noskatīties filmu “Moonlight.” Tas ir maigs, sirdi plosošs stāsts par jauna vīrieša cīņu, lai atrastu sevi. Filmā tiek parādītas varoņa trīs dzīves definējošas nodaļas: ekstāzes piedzīvošana, sāpes un iemīlēšanās skaistums, vienlaikus pieķeroties paša seksualitātei, kas var būt sāpīgi un izaicinoši.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Odrijas Lordas citāts – “Tu kļūsti stiprs, darot lietas, kurām tev jābūt stipram.”