Auce Mūrniece ir Diplomātijas stipendijas ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Auci!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Esmu dzīves mīlētāja, visu daru ar prieku un simtprocentīgu atdevi. Kā savu labāko prasmi varu nosaukt efektīvu laika plānošanu un spēju iesākto izdarīt akurāti un līdz galam. Uzskatu, ka jo vairāk dara, jo vairāk iespējams izdarīt. Šobrīd aktīvi nodarbojos ar sportu, darbojos komunikācijas jomā un arī piepildu vienu no saviem bērnības sapņiem – kļūt par diplomātijas jomas pārstāvi.

Neuzskatu, ka man ir kāds liels talants kādā no iepriekš minētajām jomām, jo uzskatu, ka panākumos tikai maza daļa ir talants, lielākā daļa ir smags un neatlaidīgs darbs, kas pārvēršas sasniegumos, taču vienu, nozīmīgāko, sasniegumu nav iespējams minēt, jo uzskatu, ka katrs sapnis, ko pārvēršu par mērķi un pēc tam par patiesību, ir mans lielākais sasniegums.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana apliecina manas spējas un ceļ pašlepnumu, tas ļauj ar augsti paceltu galvu doties tālākā dzīves ceļā, kļūstot par vēl labāku cilvēku nekā iepriekš.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Visur nonāc īstajā vietā un laikā – visas grūtības un šķēršļi padara mūs par spēcīgākām personībām, un ceru, ka šī, uzkrātā, pieredze palīdzēs, lai ieguldītu sevi Latvijas nākotnes labā.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Joprojām  "Pārspēj šodienu" - Rihards Mickēvičs. Šo grāmatu esmu izlasījusi vairākkārt, katru reizi paņemot, ko citu. Tā noteikti palīdzēs pašizaugsmē, apsolu! Arī draugiem to esmu rekomendējusi, un viņi grāmatu atzinuši par tiešām vērtīgu.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

“Race” - biogrāfiska sporta drāma par afroamerikāņu sportistu Džesiju Ovensu, kuram, neskatoties uz dažādām grūtībām, 1936. gada Berlīnes olimpiskajās spēlēs izdevās izcīnīt četras zelta medaļas. Šī filma man ir īpaši tuva, jo apvieno gan vēsturi, gan sportu, kas man ir tik tuvas jomas. Kā arī parāda, ka, lai dzīvē kaut ko sasniegtu, ir jāaiziet cauri grūtībām.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Neviens čempions nav sasniedzis uzvaru bez sāpīgiem kritieniem.