Edvards Apsītis

Edvards Apsītis ir 2023./2024. akad. gada Jelgavas novada pašvaldības stipendijas ieguvējs.

Iepazīsti Edvardu!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Es esmu Edvards Apsītis un studēju Latvijas Universitātē. Esmu sportisks, disciplinēts un neatlaidīgs. 8 gadus trenējos un spēlēju volejbolu Jelgavas novada sporta centra komandā. Mans augstākais sasniegums bija 2021.gadā, kad kopā ar U-18 Latvijas jaunatnes volejbola komandu, iekļuvām Eiropas volejbola čempionāta finālturnīrā, kas iepriekš tika sasniegts pirms 16 gadiem.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendija atvieglo lēmumu pieņemšanu par budžetu, ļaujot brīvāk un ar mazāk raizēm studēt. Līdzekļus lietot savam mieram, priekam un izaugsmei, kas ir labu rezultātu atslēga.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Mēģināt atstāt šo pasauli labāku, nekā to atradu, un kad pienāks dzīves beigas, es varu doties laimīgs, sajūtot ka jebkurā gadījumā neesmu tērējis savu laiku, bet darījis visu iespējamo. Man patīk palīdzēt citiem sasniegt labākos rezultātus un šo principu varau piemērot gandrīz visam, ko darām dzīvē. Ideja “atstāt pasauli par labāku vietu” ir kļuvusi par manu dzīves mērķi.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Es ieteiktu jebkuram izlasīt Juvāla Noasa Harari grāmatu ''Homo Deus. Cilvēces īsā nākotne''. Grāmatas lasīšana var būt intelektuāli stimulējoša un pārdomām rosinoša pieredze par cilvēces nākotni, tehnoloģiju ietekmi un filozofiskiem jautājumiem, kas saistīti ar mūsu eksistenci. Tā ir grāmata, kas liek pārdomāt iespējas un pienākumus, kas saistīti ar mūsu attīstības iespējām.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Ieteiktu jebkuram noskatīties Kristofera Nolana kinofilmu ''Starp zvaigznēm'. Tā ir kinematogrāfisks ceļojums, kurā apvienoti satriecoši vizuālie materiāli, zinātniskas intrigas, emocionāls dziļums un filozofiska izpēte. Filmu var novērtēt vairākos līmeņos, un tā, visticamāk, atstās paliekošu iespaidu uz tiem, kas to skatās.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Kāds labums no dusmām uz šaha galda?