Marta Laure

Marta Laure ir 2023./2024. akad. gada Jelgavas novada pašvaldības stipendijas ieguvēja.

Iepazīsti Martu!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Esmu jaunā māksliniece, nu pat uzsāku studijas Latvijas Mākslas akadēmijā, modes dizainā. Esmu arī mākslas skolotāja Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skolā un brīvajā laikā nodarbojos ar brīvprātīgo darbu Latvijas Skautu un gaidu centrālajā organizācijā. 

Manuprāt, mans lielākais talants ir radošu domu ģenerēšana, tagad laiks ir mācīties tās arī profesionāli īstenot.

Kā vienu no saviem nozīmīgākajiem sasniegumiem es varētu minēt savu dalību Valsts konkursā apģērbu dizainā "Apģērbs ir vēstījums", kas norisinājās 2023. gada pirmajā pusē, kur es kā jaunais pedagogs pus gada laikā sagatavoju jauniešus un viņu atkārtoti izmantoto t- kreklu kolekciju "Zvaigžņotā nakts" modesskatei un lielā konkurencē kopīgi ieguvām augsti vērtēto Atzinību. Tā bija mana pirmā pedagoģiskā pieredze un iespaidīgs piedzīvojums redzēt kā jaunieši pakāpeniski notic paši sev un mūsu kopīgi izvirzītajām lielajām ambīcijām. 

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Joma, kura man blakus bijusi jau kopš spēlēšanās ar lellēm bērnudārzā, Modes dizains, izrādās ir ārkārtīgi dārga un, lai es varētu būt lielisks profesionālis, man ir vajadzīga kārtīga, kvalitatīva materiālu un instrumentu bāze, kas maksā lielu naudu. Tā kā es dzīvoju Jelgavas novadā, bet studēju Rīgā, ļoti intensīvās pilna laika studijās, lai atvieglotu savu ikdienu, kopā ar draudzenēm īrējam nelielu dzīvokli, kurš ļaus nekavēt laiku, naudu un enerģiju ceļā, bet maksās nelielu, taču vērā ņemamu mēneša maksu. Kā arī - es ļoti vēlos kaut uz dažām stundām nedēļā turpināt strādāt Jelgavas novada mūzikas un mākslas skolā. Stipendija man nozīmē daudz - tā palīdzēs ar materiālu iegādi, dzīvokļa īri un neļaus man iztērēt praktiski visu manu algu ceļa izdevumos uz un no darba.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Manuprāt - manī ir liela enerģija, ar ko man ir jādalās, man ir jādod pasaulei mans radošums un nenogurstoši jādara lietas, kas mani un citus padara laimīgus, it īpaši brīvprātīgais darbs.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Imanta Ziedoņa - Epifānijas. Tās ir kaut kas neatkārtojams... Atkal un atkal pārlasāms. 

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Breakfast at Tiffany's - sievišķīga klasika. 

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

labais vairo labo