Sigita Vīnava

Sigita Vīnava ir 2023./2024. akad. gada Jelgavas novada pašvaldības stipendijas ieguvēja.

Iepazīsti Sigitu!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mans lielākais sasniegums, pavisam noteikti, ir pabeigt vidusskolu ar Latvijas Republikas Ministru prezidenta Pateicības rakstu par izciliem un teicamiem mācību sasniegumiem. Manuprāt, neviena olimpiāžu vai sacensību godalgotā vieta nav salīdzināma ar divpadsmit gadu smagā un ilgā darba fantastisko gala rezultātu. Līdz ar to, neatlaidība, apņēmība un mērķtiecība ir tieši tās īpašības un talanti, kuri ļauj man dzīvē sasniegt visaugstākās virsotnes.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man nozīmē ļoti daudz. Finansiāls atbalsts pilna laika studentam ir ļoti liela nepieciešamība, jo visiem ir zināms, cik lielas izmaksas rodas katru dienu dodoties uz Rīgu un pavadot tur dienā vidēji 7 stundas.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Mana dzīves misija, pavisam noteikti, ir ar saviem lēmumiem, darbībām un zināšanām izveidot pēc iespējas labvēlīgākos dzīves apstākļus lielai daļai pasaules iedzīvotāju. Šī iemesla dēļ es arī izvēlējos studēt Rīgas Juridiskās augstskolas programmā "Tiesības un diplomātija". Cerams, ka iegūtās prasmes un zināšanas ļaus man nākotnē strādāt tādās starptautiskās organizācijās, kā Eiropas Parlamentā, Eiropas Cilvēktiesību tiesā, NATO, ANO, vai pat kādu dienu man būs iespēja būt Latvijas valsts prezidentei.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Grāmatām ir vairākas funkcijas - no tām tu var iegūt dažādas akadēmiskās zināšanas, un tās var palīdzēt novērsties no ikdienas rutīnas, ļaujoties fantāzijai un iztēlei. Kā labāko romantiskās fantāzijas grāmatu, es varu ieteikt amerikāņu rakstnieces Veronikas Rotas grāmatu "Citādie", savukārt tiem cilvēkiem, kuriem patīk iejusties 19.gadsimta romantiskajās noskaņās, es ieteiktu izlasīt Džeinas Ostinas romānu "Lepnums un aizspriedumi".

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Filmu skatīšanās ir mana mīļākā brīvā laika nodarbe, līdz ar to, es jūtos kā īsta filmu eksperte. Manuprāt, vislabākās filmas ir tās, kurās ir dziļa doma, un, kuru pamatā ir dzīvē svarīgas vērtības. Filmas "The Hate U Give" , "Impossible", "Gran Turismo" un "Hacksaw Ridge" ir, manuprāt,  labākās ārzemju filmas, taču "Dvēseļu putenis", "Rīgas sargi" un "Sapņu komanda 1935" ir labākās latviešu filmas, kuras demonstrē gan vēsturiskās. gan mūsdienās aktuālās vērtības.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

"What you think, you become. What you feel, you attract. What you imagine, you create" jeb "Par ko Tu domā, Tu kļūsti. Ko Tu jūti, Tu piesaisti. Ko Tu iztēlojies, Tu izveido. " - Buda