Evija Velvele ir Konstantīna Čakstes piemiņas stipendijas ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Eviju!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mani sauc Evija un esmu Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes bakalaura studiju programmas "Tiesību zinātne" pirmā kursa studente. Es teiktu, ka esmu ļoti daudzpusīgs cilvēks ar dažādām interesēm. Brīvajā laikā man ļoti patīk doties uz sporta zāli, lasīt grāmatas, mācīties ko jaunu un pilnveidot savas zināšanas dažādās jomās, piemēram, psiholoģijā. Es nekad nesēžu uz vietas un vienmēr dodos pretī jauniem izaicinājumiem. Mans talants ir saprasties un komunicēt ar cilvēkiem, veidot un uzturēt sarunas par pilnīgi jebko, tādējādi raisot jaunas domas un atklāsmes. Kā sev nozīmīgākos sasniegumus vēlētos minēt iekļūšanu Jauno juristu universitātes tiesas procesa izspēles finālā un labākā oratora titula iegūšanu, 1. vietas iegūšanu Nacionālajā debašu turnīrā kopā ar savu komandu, kā arī dalību 4 dažādu veidu Erasmus+ projektos viena mācību gada laikā.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man nozīmē ne vien lieka stresa faktora kliedēšanu un iespēju vēl pilnvērtīgāk pievērsties studiju procesam, nesatraucoties par iespējamiem ikdienas finansiālajiem izaicinājumiem, bet arī smaga darba novērtējumu, kas motivē un motivēs nepadoties grūtībām un turpināt piepūlēties, lai sasniegtu vēlamo rezultātu.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Manuprāt, mana misija ir iemācīt citiem skatīties uz situācijām no dažādiem skatu punktiem un lieki nesatraukties, kā arī iedrošināt noticēt sev un saviem spēkiem, un tādējādi ļauties uz katras iespējas izmantošanu, jo dzīve ikvienam no mums ir tikai viena un vēlamie mērķi/sapņi ir jāīsteno!

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

1. Roberta Grīna "Cilvēka dabas likumi"

2. Džūlijas Smitas "Kāpēc neviens man to iepriekš nav teicis?"

3. Jāņa Plepa, Edgara Pastara un Ilzes Plakanes "Konstitucionālās tiesības"

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Godīgi sakot, vairāk esmu seriālu cienītāja, bet, ja man obligāti jāizvēlas kāda filma, tad tā laikam būtu "Hatiko - uzticamais draugs". 

(P.S. Viena no manām visu laiku mīļākajām filmām ir "Dvēseļu putenis", taču domāju, ka to jau visi ir noskatījušies. :))

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Everything happens for a reason jeb nekas nenotiek tāpat vien.