Karlīna Štāla ir Konstantīna Čakstes piemiņas stipendijas ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Karlīnu!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Par savām izteiktākajām īpašībām dēvētu drošsirdību, atbildību un empātiju. Man piemīt tas dzinulis, kas nepieciešams, lai gūtu panākumus. Dotība, kuru vērtēju augsti, ir spēja rast patiesu interesi tur, kur tā nav sākotnēji pastāvējusi, lai diskutētu par visdažādākajām tēmām - īpaši vēsturi, politiku, filozofiju – tām zinātnēm, kas kalpo sabiedrībai un ir nemitīgā attīstībā. Spēja uzrunāt publiku pat tad, ja tas ir tikai viens cilvēks, ir tikpat vērtīgi kā uzrunāt pilnu Mežaparka estrādi. Par savu lielāko sasniegumu pagaidām uzskatu vidusskolas ietvaros rakstīto zinātniski pētniecisko darbu jomā, kas mani saista visvairāk – tiesību zinātnē. Mērķtiecības un iedvesmas vadīta, es guvu panākumus – pirmo pakāpi Latvijas skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferencē.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Tas ir ne tikai liels pagodinājums, bet arī stimuls atdot spēkus mācībām kā novērtētam darbam, reizē atvieglojot studiju procesu kopumā.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Vēlos turpināt būvēt to, ko mūsu senči mums ir izcīnījuši, cienot demokrātiskās vērtības un rīkojoties saskaņā ar sirdsapziņu un godaprātu.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Robina Šarmas “Mūks, kurš pārdeva savu Ferrari” (1997).

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

“Pirmsākums” (2010).

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Jāprot tik labi, lai nevajadzētu veiksmi.