Andris Aleksandra Priedītis ir Kristapa Morberga stipendijas ieguvējs 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Andri!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Dzīves labākos gadus izvēlos pavadīt, mācoties matemātiku-statistiku un strādājot par spēļu dizaineri un rakstnieku. Nezinu, vai sauktu to par talantu vai attieksmi, bet no rakstura īpašībām visvairāk noder mans kopējais entuziasms par pilnīgi visu. Cik nu iespējams, cenšos izzināt arī nozares ārpus mācību vielas - gan zinātni, gan politiku un filozofiju, gan pēc iespējas dažādāku radošo darbību.

Par nozīmīgākajiem sasniegumiem uzskatu savu radošo darbību spēļu dizainā. Spēle "Lazy Galaxy 2", kuras izstrādi vadīju, ieguva Latvijas 2021.gada labākās spēles balvu, un pagājušos divus gadus kā daļa no Coldwild Games komandas strādāju pie daudz ambiciozāka projekta, "Stories from the Outbreak".

2.Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man paver iespējas uz tālāku pašattīstību gan izglītībā, gan dažādās mākslas nozarēs, jo īpaši spēļu dizainā. Protams, tā sniedz arī ļoti novērtētu stabilitātes sajūtu dzīvē. Komunālie maksājumi mūsdienās nav lēti.

3.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Katram ir tieši viena dzīve, tad nu savējo mēģinu nodzīvot pēc iespējas piepildītāku. Cenšos izzināt sevi un pasauli sev apkārt, izpausties radoši, kā arī, cerams, bagātināt dzīvi cilvēkiem man apkārt.

4.Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Katram, kuru kaut nedaudz interesē politika, vēsture un politiskā filozofija, iesaku Noamu Čomski. "How the World Works" ir labs sākumpunkts. Es kā matemātikas students nevaru arī palaist garām iespēju ieteikt Bērtranda Rasela "Introduction to Mathematical Philosophy".

5.Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

"Sinekdoha, Ņujorka" vai jebkura cita Čārlija Kaufmana filma.

6.Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Work smarter AND harder.