Pola Ļaksa ir Kristapa Morberga stipendijas ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Polu!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mani sauc Pola un pirms ārsta profesijas ceļa uzsākšanas īslaicīgi darbojos bioloģijas nozarē, taču šobrīd straujiem soļiem tuvojos ārsta grāda iegūšanas virzienā un studēju jau 5. kursā, paralēli strādājot Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā.Mans lielākais talants ir mērķtiecība, neatlaidība un zinātkāre, jo, uzstādot konkrētu mērķi, mani neviens vairs nespēs apturēt.  

Jaunākie un aktuālākie sasniegumi sevī ietver manu ieinteresētību onkoloģijas nozarē, līdz ar to šī gada pavasarī konferencē prezentēju nelielu pētījumu onkoloģijā, kā arī visu augustu pavadīju praktizējoties lielākajā onkoloģijas slimnīcā Slovākijā – Nacionālajā Onkoloģijas Institūtā, kas bija neatkārtojama pieredze manai turpmākajai attīstībai.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man, galvenokārt, nozīmē to, ka mērķtiecība, centība un rūpīgs, aktīvs darbs atmaksājas un tiek novērtēts, kā arī tas parāda to, ka ir tā vērts pārvarēt nepārliecību un bailes. Protams, stipendijas iegūšana kopumā ir ļoti motivējoša un pagodinoša.  

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Nemainīgi uzskatu, ka mana dzīves misija ir dzīvot jēgpilni, nepārtraukti attīstīties un nākotnē sniegt savu ieguldījumu sabiedrībai, taču tuvākā laika misija un mērķis ir kļūt par tādu ārstu, lai dienas beigās varētu sev teikt, ka man bija visas nepieciešamās zināšanas, prasmes un jaunākā informācija, lai pieņemtu pareizos lēmumus un pildītu savus pienākumus pēc labākās sirdsapziņas.   

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Šobrīd varētu ieteikt tikai medicīnisko literatūru.  

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Manas mīļākās filmas joprojām iekļaujas vēsturisko, drāmas un dokumentālajā žanrā. Jaunākā vēsturiskā filma, kas izteikti palikusi manā atmiņā un kuru noteikti ieteiktu arī citiem ir – All Quiet on the Western Front (2022).

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Nevados pēc saukļiem – galvenais ir darīt, kā arī atcerieties par atpūtu jaunu spēku uzkrāšanai.