Ronalds Turnis ir Kristapa Morberga stipendijas ieguvējs 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Ronaldu!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Esmu LU Datorikas fakultātes 4. kursa “Datorzinātnes” bakalaura programmas students un programmētājs IT uzņēmumā. Tāpat līdz šim universitātes ietvaros esmu iesaistījies dažādās ar studējošo pārstāvniecību un LU attīstību saistītās institūcijās, piemēram, LU Senātā un LU Studentu padomē, palīdzējis organizēt pasākumus studējošajiem, kā arī rūpējies par dažādu akadēmisko raižu risināšanu studentu vidū. Studiju laikā arī esmu bijis līdzautors vienai zinātniskajai publikācijai. Uzskatu, ka esmu motivēts un izpalīdzīgs cilvēks, jo cenšos ieguldīt pēc iespējas vairāk laika sevis attīstībā, tomēr nekad neaizmirstu par palīdzēšanu citiem. Kā lielāko sasniegumu es raksturotu iespēju pārstāvēt studējošo viedokli LU rektora atlases komisijā. Brīvajā laikā aizraujos ar hokeju, šahu un videospēlēm, kā arī cenšos lasīt grāmatas un pavadu laiku ar draugiem.

2.Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana ir iegūto zināšanu un paveiktā darba augļi. Iespēja būt vienam no izredzētajiem ļauj ne tikai būt pagodinātām, bet arī motivē turpināt savu ieguldījumu universitātes labā, kā arī censties padarīt pasauli par vēl labāku vietu ar līdzdalību zinātnes attīstībā.

3.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Esmu cilvēks, kurš dzīvo ar ticību, ka ar attiecīgu ieguldījumu var sasniegt pat neiedomājamākos mērķus. Manas dzīves mērķis ir iesaistīties kosmosa industrijas attīstībā, lai palīdzētu nodrošināt dzīvības iespējamību uz citām planētām. Es ticu, ka ar smagu darbu esmu spējīgs nokļūt augsta līmeņa organizācijās un doties atklāt Visuma plašumus, kas ļaus nodrošināt ne tikai cilvēces attīstību ārpus Zemes, bet arī tepat.

4.Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Liu Cixin “The Three-Body Problem” (2014, angļu valodas versija)

5.Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

 “Interstellar” (2014)

6.Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Life cannot just be about solving one sad problem after another. There need to be things that inspire you, that make you glad to wake up in the morning and be part of humanity” – Elon R. Musk