Elīna Meļņika

Elīna Meļņika ir Laimiņu ģimenes stipendijas ieguvēja 2023./2024.akad. gadā.

Iepazīsti Elīnu!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Pašlaik studēju Latvijas Universitātes (LU) Bioloģijas fakultātes bakalaura studiju programmas “Biotehnoloģija un bioinženierija” trešajā kursā. Studiju laikā esmu aktīvi iesaistījusies dažādās studentiem izstrādātās programmās, kas sniedz jaunas zināšanas, uzlabo komunikācijas prasmes un veicina sadarbību starp dažādiem nozares studentiem gan Latvijā, gan ārzemēs. Papildus studijām esmu uzlabojusi savas laboratorijas un biotehnoloģijas prasmes praksējoties divos Latvijas uzņēmumos. Šobrīd esmu uzsākusi bakalaura darba izstrādi LU Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas institūtā Raugu barošanās fizioloģijas laboratorijā par jauna metaboliskā ceļa ieviešanu un optimizēšanu netradicionālā raugā Rhodotorula toruloides, ar mērķi sintezēt bioloģiski aktīvu un vērtīgu karotinoīdu – krocīnu, kas ir safrāna garšvielas sastāvā.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

LU fonda stipendija ir liels pienesums manai akadēmiskajai un personiskajai izaugsmei. Tā ir finansiāla drošība pilnam mācību gadam, lai bez raizēm, kvalitatīvi, pilnu laiku veltītu mācībām, un tādējādi ar savu darbu nestu labumu sabiedrībai.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Vienas misijas nav, tā ir vairāku lietu kopums – dzīvot dzīvi no sirds, gūt piepildījumu profesionālajā darbībā un veidot ģimeni.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Lauma Malnace “Es eju” – 190 km vienatnē no Ērgļiem līdz Kārsavai. Stāsts ir par cilvēka fizisko un morālo spēku robežām, par bailēm un to pārvarēšanu.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Seriāls “Severance” – distopiska drāma, režisors Bens Stillers.  

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Mēs esam stipri! Mēs esam diženi! (V.V.Freiberga)