Uģis Eismonts ir "Mikrotīkls" stipendijas ieguvējs 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Uģi!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mans ceļš akadēmiskajā vidē ir pavadīts ar vecāka prieku un pienākumiem. Esmu lepns vairāku brīnišķīgu bērnu tēvs. Šī loma ir ne tikai bagātinājusi manu dzīvi, bet arī nostiprinājusi manī apņēmību rādīt spēcīgu piemēru savai ģimenei, papildinot savas zināšanas un veicot pētniecisko darbu.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Pētījumi doktorantūras līmenī ir saistīti ar finansiāliem un laika ierobežojumiem. Akadēmiskās atbildības apvienošana ar vecāku pienākumiem ir prasīgs, taču pilnvērtīgs izaicinājums. Šī stipendija man ir īpaši svarīga, jo tā atvieglo dažus ar manu pētījumu saistītos finansiālos slogus, ļaujot man veltīt vairāk laika un resursu studijām un ģimenei.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Mana promocijas darba mērķis ir izpētīt dzelzs ferocianīda kā potenciālas aktīvās farmaceitiskās vielas modifikāciju. Šī pētījuma jomas iekļauj nepieciešamas ķīmijas, bioloģijas un farmakoloģijas zināšanas, kas var mainīt farmācijas nozari. Šī pētījuma tēma šobrīd ir ļoti aktuāla un nepieciešama valsts nacionālās drošības paaugstināšanai. Šī tēma nav tikai akadēmisks darbs; tā ir aizraušanās, kas mani mudina sniegt pozitīvu ieguldījumu sabiedrībā un iedvesmot savus bērnus nebaidīties no saviem sapņiem.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Žila Verna fantastisko romānu “Noslēpumu sala”.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Kristofera Nolana kinofilmu “Openheimers”.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

“Katrā izvēlē ir bezgalīgas iespējas” – mūsu lēmumi un izvēles nav tikai atsevišķas darbības, bet iespējas, lai palīdzētu mums virzīties uz saviem mērķiem.