Agata Kontrerasa ir LU fonda M.M.V. Petkevičš piemiņas stipendijas ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Agatu! 

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mani sauc Agata Kontrerasa. Es studēju psiholoģiju LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē. Esmu drosmīga, patiesa un draudzīga. Man patīk piedalīties dažādās latviešu diasporas aktivitātēs, es spēlēju kokli un aktīvi darbojos Dienvideiropas folkloras kopā “Ābolīši”.

Mani talanti būtu dejošana un dziedāšana. Daudzus gadus esmu nodarbojusies ar mākslas vingrošanu un ieguvusi zelta medaļas daudzās Spānijas reģionālās sacensībās. 11 gadu vecumā piedalījos televīzijas bērnu dziedāšanas konkursā un ieguvu 3. vietu.

Mani nozīmīgākie sasniegumi ir notikuši šovasar. Jūlijā piedalījos Dziesmu un deju svētkos kopā ar Pasaules latviešu jauniešu folkloras dižkopu “Dzirkstis” un dziedāju Mežparka lielajā estrādē Itālijas sieviešu kora “Saule” sastāvā. Tomēr pats lielākais sasniegums ir tas, ka iestājos Latvijas Universitātē un esmu pārcēlusies uz dzīvi Latvijā.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Pirmkārt, esmu pateicīga par šo iespēju!  Protams, stipendija man būs ekonomisks atbalsts, tomēr tā man dos nozīmīgu motivāciju mācīties vēl labāk, vēl cītīgāk un nepadoties grūtību priekšā.

3. Kāda ir Tava dzīves misija, sūtība?

Mana dzīves misija ir palīdzēt citiem. Es izvēlējos studēt Psihologijas programmu, lai iegūtu zināšanas un profesionālās iemaņas kā to darīt pareizi un efektīvi izmantojot jaunākās terapijas metodes. Apzinos, ka katram cilēkam savā dzīvē nākas sastapties ar dažādām grūtībām, taču ticu, ka nav pilnīgi bezcerīgu situāciju un katram cilvēkam ir iespējams palīdzēt.

4. Kādu grāmatu tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Ieteiktu izlasīt jebkuru brazīliešu autora Paulu Koelju (Paulo Coelho) grāmatu. Mana mīļākā ir “Alķīmiķis”.

5. Kādu kinofilmu tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Itāļu režisora Roberto Benini  filma “Dzīve ir skaista”  ( Roberto Benigni “La vita é bella”) būtu jāredz ikvienam!

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

To raksturo Volta Disneja teiciens “If you can dream it, you can do it!”