Gabriēla Elizabete Kareva ir LU fonda M.M.V. Petkevičš piemiņas stipendijas ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Gabriēlu! 

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Vienmēr, kad man jāstāsta par sevi, es sāku ar grāmatām. Es baudu aiztikt, pirkt, smaržot, un, protams, lasīt grāmatas, jo tās spēj aiznest uz citām pasaulēm, un nodrošina nebeidzamu zināšanu avotu. Grāmatas ir mans motivācijas dzinulis un iedrošinājums, kas mani turpina virzīt uz priekšu, veidojot manu iekšējo jūtu pasauli un dzīves mērķus.

Es esmu ļoti mērķtiecīga, centīga un vienmēr meklēju iespējas sevi attīstīt, tādēļ pašas grāmatu klubiņa izveide, aktīva iesaiste jauniešu domē, brīvprātīgais darbs, iesaiste skolēnu pašpārvaldē un projekta iniciatīvas rakstīšana, ir dārgumi, par kuriem es būšu mūžīgi pateicīga.

2.Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendija ne tikai ir kā finansiāls atvieglojums, bet arī kā atziņa par to, ka mana apņemšanās un degsme ir atbalsta vērta. Šī stipendija ir kā spēcinošs vējš zem spārniem, ļaujot man veltīt vairāk laika mācībām un izaugsmes ceļam, nevis domām par finansēm. Tas ir apliecinājums tam, ka manas pūles un mērķtiecība tiek novērtēta, un tas stimulē mani strādāt vēl vairāk, lai sasniegtu savus sapņus un mērķus.

3.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Domājot par to, kāpēc es tik ļoti vēlos studēt biznesu, es atceros visus tos brīžus jau kopš bērnības, kad es biju patiesi iedvesmota, redzot jaunās biznesa idejas, kuras mainīja pasauli. Ir kaut kas īpašs par spēju veidot kaut ko no nulles, izmantot radošumu, izprast tirgus vajadzības un saskarties ar izaicinājumiem, kā arī tos pārvarēt. Es vēlos, lai mans darbs kļūst par ieguldījumu, kas spēj radīt inovācijas, veicināt uzņēmējdarbības attīstību un sniegt citiem iespēju sasniegt savus mērķus. Mana vēlme veidot, vadīt uzņēmumus nāk no dziļas pārliecības, ka uzņēmējdarbība ir spējīga mainīt pasauli uz labāku.

4.Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Par cik esmu liela grāmatu entuziaste, man ir ļoti grūti dot priekšroku tikai vienai grāmatai, taču, ja ir jāizvēlas, tad es ieteiktu Oskara Vailda grāmatu ”Doriana Greja portrets”.

5.Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Es ieteiktu 2012. gada režisora Džo Raita filmu - “Anna Kareņina”.

6.Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Es neticu vārdiem, es ticu darbībām.