Ieva Sila

Ieva Sila ir R. Zariņa piemiņas fonda stipendijas ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Ievu!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Nozīmīgākais nesenākais sasniegums man, protams, saistās ar manu akadēmisko dzīvi– sekmīgi aizstāvētais un iegūtais bakalaura grāds un iestāšanās maģistra programmā, kas ne tikai ir devis lielisku iespēju turpināt papildināt savas profesionālās zināšanas manā pētniecības jomā, bet arī izpētīt un izprast savas dzimtās pilsētas – Liepājas vēstures daudzveidīgo ainu. Par vienu no saviem lielākajiem talantiem es varētu minēt saglabāt mieru un pozitīvismu pat vissarežģītākajās situācijās un notikumos. Tuvākie cilvēki bieži mani raksturo kā ļoti uzticamu un neatlaidīgu personu, kas ar savu strādīgumu spēs sasniegt visus savus iecerētos mērķus.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana nozīmē to, ka mani sasniegumi un centieni tiek novērtēti un apliecināti. Tas ir milzīgs atbalsts, kas ne tikai sniedz man lielāku finansiālo neatkarību, bet arī dos iespēju izstrādāt kvalitatīvu maģistra darbu un pilnvērtīgi pievērsties mācību procesam, kas ir ļoti nozīmīgs ne tikai karjeras attīstībai, bet arī iespējai pilnveidot savas iemaņas pētniecībā.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Par savu misiju es uzskatu nepazaudēt savu ceļu dzīvē un sagādāt prieku ne tikai sev, bet arī ģimenei un sabiedrībai kopumā.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Virginia Woolf “Mrs. Dalloway” (1925).

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Melancholia (2011)

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Mazs cinītis gāž lielus vezumus.