Dana Kamzola

Dana Kamzola ir Rūšu ģimenes stipendijas ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Danu!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Esmu Dana Kamzola, Latvijas Universitātes, Māszinību Maģistra studiju programmas 2. kursa studente. Ikdienā manas darba gaitas aizrit Bērnu Klīniskajā universitātes slimnīcā. Šobrīd iegūstot akadēmiskās zināšanas, pilnveidojos kā nozares profesionālis, attīstot prasmes pētniecībā un vadībā. Man piemītošā mērķtiecība raksturojas ar konkrētu virzību definētajos mērķos. Darbojos klīniskajā vidē kā mentors, veicot apmācības, kā arī attīstu prasmes pētniecībā, sadarbojoties ar citiem nozares speciālistiem. Mans talants ir arī privilēģija, atrasties tur, kur vēlos, un darīt to, kas man sagādā patiesu prieku. Manuprāt, māsas profesija dod iespēju raudzīties uz pasauli no cita skata punkta, prioritizējot lietas citās kategorijās.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana ir liels pagodinājums un atzinība par ieguldīto darbu. Tas palīdz turpmāk attīstīt dažādas prasmes, kompetences un pievērsties vēl mērķtiecīgāk studiju procesam. Tomēr līdz ar pagodinājumu, tā ir arī atbildība, censties un darīt vēl vairāk.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Mana misija un sūtība ir sasaistē ar manas profesijas pamatvērtībām – sniegt vienlīdzīgu palīdzību visiem, atbalstot, motivējot un iedrošinot.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Grāmata, kas atklāj mūsu organisma sarežģīto darbības mehānismu, prāta un ķermeņa ciešo sasaisti, neatkarīgi no mūsu gribas.  Psihosomatiskā medicīna. Ir interesanti iedziļināties šajā sarežģītajā procesā, lai labāk izprastu slimību etioloģiju, vēstures aspektus un dažādu autoru pieejas. 

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Filmas es skatos pēc noskaņojuma un labprāt iepazīstos arī ar recenzijām. Tomēr ir aktieri, kas vienmēr pārsteidz ar savu fenomenālo aktiermeistarību, kā  Jim Carrey. Noteikti ieteiktu noskatīties latviešu filmu Dvēseļu putenis.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Pastāvēs, kas pārvērtīsies! (Rainis)