Nataļja Sitņikova

Nataļja Sitņikova ir Rūšu ģimenes stipendijas ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Nataļju!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Esmu Nataļja Sitņikova, Latvijas Universitātes Māszinības Maģistra studiju 2. kursa programmas studente. Pašlaik es strādāju SIA “Jūrmalas slimnīca” par diagnostikas bloka virsmāsu. Māsa - tā ir mana otrā izglītība. Ar pārliecību varu teikt, ka manus šobrīd veiktajos darba pienākumus pozitīvi sekmē visa mana iepriekšējā darba pieredze. Studiju laikā iegūtas prasmes un zināšanas, kā arī gatavība mācīties un apgūt jaunas zināšanas un nepārtraukta attīstība, ļauj man rādīt labu piemēru citām veselības aprūpes personām.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man nozīmē to, ka esmu uz pareizā ceļa un vēlos pateikties Rūšu ģimenei par šo iespēju. Tas ir izcils piemērs tam, kā var veicināt Māszinības studiju programmas Latvijā studējošajām māsām, kā arī atbalstīt centīgus Latvijas studentus.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Mana misija ir palīdzēt, rūpēties un cienīt līdzcilvēkus.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Es iesaku izlasīt Patrīcijas Benneres grāmatu “No iesācējas līdz ekspertei” (Benner P., 2001, From Novice to Expert, Excellence and Power in Clinical Nursing Practice).

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Ieteiktu noskatīties režisora Rolanda Kalņina 1983. gadā Latvijā filmēto kinofilmu “Akmeņainais ceļš”. Filma ir par rakstura rūdīšanu un stipra rakstura nozīmi cilvēka likteņa veidošanā.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Patiesībā dzīves situācijas var būt ļoti atšķirīgas, tāpēc katrai situācijai būtu atbilstošāks savs sauklis. Tāpēc vēlos minēt dažus:

1. Lielus panākumus nav iespējams gūt bez dažādām grūtībām un neveiksmēm;

2. Racionāli izmantot katru brīvo mirkli;

3. Būt cilvēcīgam.