Artūrs Šuspāns

Artūrs Šuspāns ir Sorainen stipendijas ieguvējs 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Artūru!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Manuprāt, viena konkrēta talanta man nepiemīt. Uzskatu, ka līdz šim dzīvē sasniegto esmu ieguvis, pateicoties ieguldītajam darbam. Var arī novērot likumsakarību, ka situācijās, kur dažkārt pietrūkst pacietības vai trūkst vēlme izprast problēmjautājumus, rezultāts nekad neizvēršas tāds, kādu to vēlētos. Tomēr lietas, kuras patiesi aizrauj un kurās es ieguldu darbu, nemanot ļauj saskatīt progresu, kā rezultātā retu reizi izdodas arī ko sasniegt. Ceru, ka nozīmīgākie sasniegumi būs vēl priekšā, taču šobrīd varu teikt, ka lepojos ar iegūto bakalaura grādu tiesību zinātnēs, kā arī ar vieksmīgajiem komandas panākumiem nacionālajās un starptautiskajās tiesu procesa izspēlēs.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Esmu no sirds pateicīgs par stipendijas iegūšanu, jo tā, pirmkārt, sniegs iespēju apmeklēt vasaras skolu Vācijā. Otrkārt, stipendijas iegūšana ir patīkams novērtējums par jau iepriekš sasniegto un kalpo kā moitivācija tiekties pēc labām sekmēm arī turpmāk.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Spēt cilvēkiem palīdzēt situācijās, kurās tas ir nepieciešams.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Jau kopš skolas laikiem bieži pārlasu Rūdolfa Blaumaņa lugu “Indrāni”. Drāmas sižets un aprakstītā vērtību sadurme ir aktuāla cauri laikiem, uz ko jau zīmīgi norāda lugas ievadu vārdi.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Mr. Nobody.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Mans vārds ir viens, viņš liksies skarbs:

Kad gars tev ir kūtris un saīdzis,

Kad pats sev par nastu tu palicis,

Viens vienīgs tad ir līdzeklis:

Darbs. (Rainis)