Anete Egliene

Anete Egliene ir topošo fizikas skolotāju stipendijas ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Aneti!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Esmu Anete Egliene, 3. kursa Fizikas bakalaura studente, strādāju arī kā Fizikas skolotāja un praksēju Ventspils Augstskolā, darbojoties ar radioastronomiju. Es teiktu mans talants ir adaptēties ātri, tas ir, es spēju ātri izdomāt nākamos soļus dažādās situācijās. 

Mans lielākais sasniegums ir darbs IT jomā - es pierādīju sev, ka manas spējas ir pietiekamas, lai strādātu advancētā darba vidē, pat ja nav "pareizie papīri".

2.Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana dod man vairāk laika un iespējas pievērst vairāk uzmanību studijām. Darbā par skolotāju ir krietni mazāk stundas nekā iepriekšējos darbos, bet izlīdzināta alga, ļaujot neuztraukties par ziemas tuvošanos.

3.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Šķiet es esmu par jaunu, lai atbildētu par konkrētu dzīves mērķi. Pagaidām es vēlos piedzīvot un pieredzēt cik daudz iespējams no tā, kas man kaut nedaudz interesē. Vēlos izmantot visu, ko dzīve piedāvā.

4.Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?  

"No Longer Human", ko rakstījis Osamu Dadzaja - grāmata ir par vīrieša psiholoģiju un kā viņa domas noved viņu pa nepareizo ceļu. Grāmata lēnām paliek smagāk un smagāk lasīt, simboliski kā arī pašam galvenajam tēlam bija dzīvot. Beigās tiek atvērtas acis, liekot izprast grāmatu no pilnīgi cita skatu punkta.

5.Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?  

"The father" - grāmata attēlo dzīvi ar demensi radošā veidā. Manuprāt, ne pietiekami cilvēki zina par šo filmu un es vēlētos vairāk diskusijas saistībā ar filmu.

6.Kāds ir tavs dzīves sauklis?

"Saies"