Antons Cvečkovskis

Antons Cvečkovskis ir topošo fizikas skolotāju stipendijas ieguvējs 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Antonu!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Mans akadēmiskais ceļojums ir iezīmējies ar stingru apņemšanos ar izglītību un aizraušanos ar fiziku. Šī apņemšanās deva man iespēju aktīvi iesaistīties gan akadēmiskajās mācībās, gan ārpusstudiju aktivitātēs.
Viens no būtiskiem aspektiem manā ceļojumā izglītībā ir pēdējā gada vidusskolas fizikas un matemātikas skolotāja loma. Šī iespēja man ļāvusi dalīties sajūsmā par fiziku un matemātiku ar jauniem prātiem un virzīt viņus domāt kritiski, skatīties uz pasauli ar skaidrajām un intereses pilnām acīm. Papildus mācībām esmu bijis mentors skolēniem, sniedzot atbalstu ne tikai viņu mācībās, bet arī morālo dilemmu risināšanā.

2.Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Šīs stipendijas saņemšana man nozīmē daudz. Tā sniegtu finansiālu atbalstu, kas nepieciešams, lai turpinātu izglītību un sniegtu ieguldījumu fizikas izglītības jomā, ļaujot man turpināt savu aizraušanos un īstenot savus mērķus.

3.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Mana dzīves misija ir ar smaidu uz sejas pozitīvi ietekmēt ikvienu, kas ir man apkārt.

4.Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Es iesaku Reičelas Lippinkotas (Rachael Lippincott) grāmatu "Piecu pēdu attālumā" (Five Feet Apart). "Five Feet Apart" pievēršas tēmām par izturību, cerību un cilvēciskās saiknes spēku. Varoņu apņēmība dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, neraugoties uz savu stāvokli un izaicinājumiem, ar kuriem viņi saskaras, var iedvesmot lasītājus.

5.Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Iesaku noskatīties filmu "Teorija par visu" (The Theory of Everything) , kurā ir atainota fiziķa Stīvena Hokinga dzīve. Tas ir iedvesmojošs stāsts par izaicinājumu pārvarēšanu un aizraušanos ar zinātni.

6.Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Mans dzīves moto ir "Per aspera ad astra". Tas ir latīņu izteiciens, kas nozīmē "Caur ērkšķiem uz zvaigznēm." Šis moto uzsver ideju, ka caur izturību un pūli, mēs varam sasniegt lielus sasniegumus un sasniegt augstus mērķus. Tas ir labs atgādinājums, ka ne vienmēr ceļš uz saviem mērķiem ir viegls, bet, ja esam gatavi strādāt caur grūtībām, mēs galu galā varam sasniegt savas zvaigznes.