Osvalds Mežulis

Osvalds Mežulis ir topošo fizikas skolotāju stipendijas ieguvējs 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Osvaldu!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Esmu 3. kursa fizikas bakalaura students. Atceros, kā līdz 12. klasei biju sev nosolījies dzīvi nesaistīt ne ar fiziku, ne pedagoģiju.Šobrīd teju visa mana ikdiena ir saistīta tieši ar fiziku un pedagoģiju, studējot pašam un mācot fiziku citiem. Attiecīgi, lai arī kas būtu sasniegts, šķiet, visu dzīvi lepošos, ka spēju 18 gadu vecumā adekvāti nostāties 12. klases priekšā un mācīt fiziku vienaudžiem. Laiku ārpus akadēmiskās dzīves, cik nu man tāds atliek, pavadu nodarbojoties ar riteņbraukšanu. Manuprāt, mans lielākais talants ir izdarīt to, kam redzu jēgu, lai arī cik grūti tas nebūtu.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Man stipendijas iegūšana nozīmē daudz, tomēr visbūtiskākā ir finansiālā neatkarība un laika un resursu atvēlēšana izaugsmei akadēmiski un fiziski. Esmu neizsakāmi pateicīgs mecenātam un cilvēkiem, kuri mani atbalstīja, lai būtu iespēja to saņemt.

3.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Ar šo domu es vēl joprojām cīnos, tomēr ar cēlu apziņu uzskatu, ka mana dzīves misija ir sniegt iedvesmu citiem mācīties izprast pasauli un tajā neapmaldīties.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Grāfs Monte-Kristo. Man bija grūti izlemt starp šo grāmatu un Physics for Scientists and Engineers, kas pati par sevi ir fantastiska grāmata, kuru esmu pārlasījis vairākas reizes, tomēr apzinājos, cik daudz man lika pārdomāt šis viegli lasāmais, tomēr morālās vērtības izaicinošais romāns.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

To Kill a Mocking Bird.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Es neesmu nejēga, bet...