Andrejs Skomorohovs ir Timermaņa stipendijas ieguvējs 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Andreju!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mans lielākais talants ir novest visus iesāktos darbus līdz galam, cik daudz grūtību pa ceļam nebūtu. Augsta atbildības sajūta par visu manis paveikto nedod rīkoties citādi. Kas attiecas uz sasniegumiem, tad to pagaidām nav tik daudz, cik pienākas cilvēkam ar manām ambīcijām. Stipendijas, apbalvojumi, atzinības nav īsti tas, ko uzskatu par panākumu, tas drīzāk ir ilga un cītīga darba rezultāts jeb subjektīvs vērtējums. Manā skatījumā par sasniegumu var uzskatīt pašu gandarījumu par izdarītajiem atklājumiem, sevis pārvarēšanu, kaut kā jauna un, no pirmā acu skatiena, nesasniedzama apgūšanu. Tādā ziņā, viens no spilgtākajiem gandarījuma momentiem bija Zinātniski-pētnieciskā darba izstrāde inženierjomā par tēmu, ko sākotnēji vispār nepārzināju, un tā aizstāvēšana valsts līmeņa konferencēs.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Kā jau minēju iepriekš - stipendija ir viens no ilga un cītīga darba rezultātiem, kas ne tikai apliecina to, ka attīstos pareizā virzienā, bet arī dod papildus motivāciju pašattīstīties un pētīt aizvien vairāk.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Mana misija ir pierādīt, ka darbs, strādīgums un centība pārspēj iedzimto talantu, un, cītīgi strādājot, var sasniegt jebkurus mērķus.  

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Patrika Zīskinda "Parfīms", bet uzmanieties, šis literatūras darbs katram lasītājam atstāj neparastu, neviennozīmīgu iespaidu.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

The Pursuit of Happyness. Filmas sauklis raksturo to vislabāk - "Neļaujiet nevienam jums teikt, ka jūs nevarat kaut ko izdarīt... Jums ir sapnis – sargājiet to!"

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Nana korobi, ya oki