Darja Antoņenko ir Timermaņa stipendijas ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Darju!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Labdien! Mani sauc Darja Antoņenko. Esmu Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes 2.kursa studente, pagājušā gada M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendijas ieguvēja un praktikants Latvijas Organiskās sintēzes institūta OSPT laboratorijā. Katru šo faktu par sevi uzskatu par nozīmīgo sasniegumu, gan savu, gan savu vecāku, skolotāju, pasniedzēju un darba devēju sasniegumu, tāpēc katram esmu pateicīga par ieguldījumu manas personības tapšanā! Par savu lielāko talantu uzskatu mērķtiecību un neatlaidību. 

2.Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Pirmkārt, stipendija ir finansiāls atbalsts, kas ļaus man vairāk laika veltīt studijām un praksei laboratorijā, kas ir ļoti svarīgi topošajam ķīmiķim. Otrkārt, stipendija ir gods, jo apzinos, ka komisijas locekļi izvēlējās tieši mani, saredzēja manī potenciālu un novērtēja manas prasmes, sasniegumus un darbu. Treškārt, tā ir atbildība un motivācija, kas virzīs mani uz priekšu, lai strādātu vairāk un cītīgāk, lai atbilstu fonda cerībām.

3.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Ceru, ka mana sūtība ir kļūt par izcilu speciālistu savā jomā, darbinieku, kurš pastāvīgi attīstās, pilnveidojas, mācās un vienmēr iet uz darbu ar prieku, cilvēku, kuram gribētos līdzināties.

4.Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?  

Varu rekomendēt Somerseta Moema idejiski daudzpusīgo romānu "Teātris" un Šarlotes Brontē pēdējo romānu "Pilsētiņa". Literatūras žanros jau izvēlējos savu favorītu!

5.Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?  

Ieteiktu noskatīties burvīgu filmu "Romas brīvdienas" (1953), kas dod iespēju izbaudīt gan intriģējošu sižetu, gan aizraujoši skaistas Romas ainavas.

6.Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Lai mani darbi runā par mani!